ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Івано-Франківську з’явилися ...музичні люки

    28 березня 2024 четвер
    54 переглядів

    Це не модерні новинки, а наслідок їхньої тривалої експлуатації. Про це скаржаться мешканці будинку Коновальця, 147 та 128, а також підприємці, що працюють на місцевому продуктовому ринку. Жити і працювати поруч з дорогою, кажуть, не можливо.

    Обидва люки на вулиці Коновальця – музичні. Яку вони виконують мелодію - перехожим та водіям вгадати важко. Натомість мешканці прилеглих будинків вже вивчили їхню пісню напам’ять. Кажуть, вона схожа на звук поїзда. Ольга Чайковська – пенсіонерка. У будинку по вулиці Конавальця, 147 живе шостий рік. Відтоді, каже, люки ніхто не міняв. Кілька останніх місяців люки під вікнами цієї жінки почали гриміти. Звернення у службу 0-80, приймальню міського голови, "Водоканал" та ЖЕО результату не дали.
    «Жодна служба не реагує, рекомендують звикати до стуків люків. А вони бабахають денно і ночно, це якісь тортури над нами, це неможливо ні спати вночі, ні вдень бути в квартирі», - скаржиться Ольга Чайковська.
    Обурюються й підприємці, які працюють на місцевому ринку. Від гримання люків голова болить не в одного продавця.
    Анна Білецька, підприємець:
    «Викликаємо ми їх, вони приїдуть, поставлять шматок гуми, за день-два, мінімум за тиждень люки знову страшно стукають!»
    Люки гримають не тільки на цій вулиці. Водії, що їздять обласним центром кажуть, між старими і новими - різниця невелика.
    Василь Рибінчак, водій:
    «Взяти до прикладу Сорохтея, Мазепи погана, вулицю зроблять, а люки всеодно залишаються такими ж».
    Валерій Лещинський, водій:
    «Не знаю, або не вміють робити, або грунт просідає постійно».
    Рух машин по вулиці Мазепи схожий на «американські гірки». В цьому переконатися можна поблизу школи-ліцею №23. У "Водоекотехпромі", хоч і заявляють, що не всі люки їхні, пояснюють, покришки гримлять, бо браковані.
    Ярослав Ковалюк, працівник "Водоекотхепрому":
    «Браковані люки, ми міняємо, але в основному як роблять ремонти - то їх ставлять дорожники. Що з ними зробиш? Вони стукають від лиття самого».
    Кілька клаптиків гуми - і люки мовчать. Такий спосіб і грошей не коштує, і люди кілька днів не скаржаться. Але він діє недовго. Комунальники з цим погоджуються. Нарікають, в місті близько шести тисяч люків, за всіма не вгледиш. Більшості з них пів століття.
    Микола Ковальчук, головний інженер УЖКГ:
    «Ми стараємося міняти старі плити разом з люками на центральних вулицях, наприклад, Галицькій, поміняли 45 люків разом з кришками на Незалежності, частину на Мазепи. Нові люки будуть нормальні, є варіант, можна регулювати їхнє горизонтальне положення за рахунок спеціальних ключів і гайок на замках».
    Якщо будуть гроші, комунальники обіцяють міняти покришки люків на модерні, з двома замками. Однак, замінити усі не зможуть. Цього року всі кошти, а їх було 300 тисяч, вже витрачені, інформує Правда.if.ua.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору