ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті існує велика ймовірність виникнення лісових пожеж

    25 квітня 2024 четвер
    64 переглядів
    Ліквідація лісової пожежі.

    Зазвичай вважається, що найбільш пожежонебезпечні ліси в весняно-літній період, коли домінує суха і жарка погода. Та, на жаль, порівняно з минулими роками, цьогорічна тепла пора не порадувала нас сонячними днями, а навпаки виявилася хмарною і дощовою.

    Проте, за прогнозами синоптиків, осінь цього року обіцяє нам бути жаркою і малохмарною. З огляду на цей факт головним пожежним викликом осені цього року можуть стати ймовірні пожежі в лісах.
    Сьогодні, на території більшості лісових угідь Закарпаття, з огляду на тривалу спекотну погоду, встановився 4 клас пожежної безпеки, який засвідчує високу імовірність виникнення лісових пожеж.
    Найбільша вірогідність загоряння лісових насаджень на даний момент існує поблизу міста Берегово. Тут йдеться про 5 клас пожежної безпеки в лісах, тобто про надзвичайно високу імовірність виникнення пожеж та наявність всіх сприятливих умов для їх появи.
    Потрібно пам’ятати, що більшість загорянь в лісах виникають внаслідок так званого антропогенного або людського чинника, рідше пожежі стаються через природній фактор, наприклад, через удари блискавкою. Безперечно, що від погодних умов залежить багато, вони можуть бути або сприятливими, або несприятливими для виникнення пожеж, однак в будь-якому випадку останнє «слово» завжди за людиною. Якщо передбачати наслідки пожеж та керуватися правилами пожежної безпеки, то навіть за найсприятливіших умов полум’я матиме невеликі шанси.
    Тим паче, що ліс це не лише краса, але й багатство нашого краю, саме він охороняє ріки та озера від висихання, ґрунти від ерозії, поля від суховіїв, забезпечує атмосферу киснем, тож він потребує особливого ставлення.
    Саме тому всім, хто перебуває у лісі на відпочинку, необхідно ретельно дотримуватись правил пожежної безпеки. Слід пам'ятати про те, що в лісі категорично забороняється: розводити вогнища, кидати запалені сірники та цигарки, користуватися автомашинами з пошкодженими системами живлення і запалювання, спалювати суху траву, тощо, повідомили Репортеру у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору