ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті 20 постраждалих родин мають отримати нове житло до настання холодів

    24 квітня 2024 середа
    57 переглядів

    Будівництво нових осель, зруйнованих липневим паводком, в Закарпатті здійснюється за рахунок міст та районів області, які згодилися в такий спосіб надати допомогу постраждалим регіонам краю. На сьогоднішній день збудували перший будинок – у селищі Ясіня. І незабаром родина Лофердюк справлятиме новосілля.

    Активно будується житло й для інших родин. На Закарпатті 20 родин мають отримати нове житло ще до настання холодів. Ще шість сімей вирішили не будуватися, а придбати оселі.
    На початок вересня вже закладено фундаменти 16 будинків, у п’ятьох – зводять стіни. Також тривають ремонти будинків, віднесених до другої категорії (потребують капітального ремонту). В 48 із 73 таких будинків розпочато реконструкцію, а у 25 – ремонт завершено. Одночасно тривають і поточні ремонти помешкань, постраждалих від паводку (третя категорія). Всього вже відремонтовано 703 із 1355 будинків цієї категорії. У 652 оселях ремонт продовжується. Також на Закарпатті триває відновлення об’єктів інфраструктури, пошкодженої стихією. Наразі відбудовано половину зруйнованих доріг – загалом 62 кілометри. Із 80 кілометрів пошкоджених шляхів відновлено 48 кілометрів. На п’ятьох із десяти пошкоджених дамбах проводиться реконструкція. Почався ремонт у всіх 4 закладах охорони здоров’я, які в липні було підтоплено.
    Наразі в області завершено виплати авансової допомоги постраждалим громадянам. Так, 1480 родини отримали допомогу на загальну суму майже 13,5 мільйона гривень. По одній тисячі гривень допомоги отримали 193 студентів та 589 учнів шкіл із постраждалих родин. Згідно з постановою Кабінету Міністрів першій категорії громадян мають виплатити 3850 гривень за 1 квадратний метр житла, але не менше 100 тисяч гривень за зруйнований будинок. Для другої категорії сума відшкодування становить 850 гривень за метр квадратний, але не менше 30 тисяч гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору