ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська облрада проігнорувала звернення львівських депутатів щодо Верецького перевалу

    16 квітня 2024 вівторок
    76 переглядів

    Львівського депутата Олексія Кайду сьогодні, 12 березня, не допустили до Закарпатської обласної ради зачитати звернення до депутатів щодо намагань встановити на Закарпатті чужоземну символіку, яке було прийнято Львівською обласною радою 11 березня. У зверненні звучить вимога демонтувати на території області усі символи, які принижують українців, глумляться над їхніми національними почуттями.

    На початку сесії пропозицію вислухати звернення Львівської обласної ради вніс депутат облради Володимир Піпаш. Проте його підтримали лише 30 із 85 присутніх закарпатських депутатів.

    Про рішуче несприйняття будівництва монумента заявила Закарпатська обласна молодіжна громадська організація «Батьківщина молода». Організація звернулася до голови Закарпатської ОДА Олега Гаваші з категоричною вимогою скасувати дію розпорядження, що дозволяє будівництво провокативного монументу. «Молоді БЮТівці проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Спокій і взаємоповага завжди були визначальними для населення Закарпатської області», — йдеться у зверненні.

    Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші заявив, що не скасовуватиме свого розпорядження про зведення пам’ятника на Верецькому перевалі, який утверджує історичний факт вимушеного приходу угорців на Закарпаття та сприятиме позитивним міжнаціональним стосункам.

    Тим часом, у Києві Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода», УНА-УНСО, «Тризуб» імені Степана Бандери, Організація Українських Націоналістів та інші патріотичні організації провели пікетування Секретаріату Президента України з вимогою не допустити приниження національних почуттів українців та заборонити встановлення угорської імперської символіки на Верецькому перевалі на Закарпатті, у тому місці, де у 1939 році угорські окупанти розстріляли 600 бійців Карпатської Січі, захисників Карпато-Української Держави.

    15 березня монумент мали б таки відкрити. За словами лідера ВО «Свобода», депутата Львівської обласної ради Олега Тягнибока, це робиться в річницю створення Карпатської України. «За проектом це була невеличка капличка, тепер – це величний монумент, який символізує територію, з якої починається Велика Угорщина», – підкреслив депутат.

    ПОСТ-ФАКТ Волинська облрада проти монумента великій Угорщині на Закарпатті(оновлено)

    Монументи Карпатським січовикам та «великій Угорщині» стоятимуть поруч?
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    Закарпатську облраду пікетують прибічники Тягнибока та КУНа, протестуючи проти встановлення угорського монументу на Верецькому перевалі
    Президія Демократичної спілки угорців України зробила ЗАЯВУ проти антиугорських випадів в українській пресі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору