ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скандал! Mercedes 500-ої моделі Йосипа Вінського

    28 марта 2024 четверг
    108 переглядів
    У Йосипа Вінського Mercedes 500-ої моделі у новому кузові з державними номерними знаками АА 0935 ЕХ

    Ще декілька тижнів тому керівник Мінтрансу Йосип Вінський користувався особистим Mercedes S 350. Але вже на останні засідання уряду колишній соціаліст приїжджає на Mercedes 500-ої моделі у новому кузові з державними номерними знаками АА 0935 ЕХ.

    Комфорт пасажира такого авто продуманий до деталей. Окрім вібромасажера та підігріву сидінь, власник седана може дивитися телевізор та застосовувати особисті геометричні настройки крісла.



    Згідно з документами, які потрапили до Української правди, об'єм двигуна придбаного СМАП Мерседеса становить 5,5 літри, тоді як потужність базової моделі – 5 л.

    Вартість нового Mercedes S-класу перевищила вартість авто колишнього голови НАК "Нафтогазу України" на 25 тисяч і становила 1 мільйон 167 тисяч гривень.



    Нагадаємо, що в перші ж дні перебування на посаді міністра Кабінету міністрів Петро Крупко заявив, що доки в Україні залишаються бідні люди, члени уряду не будуть купувати коштовні автомобілі.



    При цьому міністр щиро висловлював здивування буржуазними примхами українських держслужбовців.



    - Якщо подивитись на уряд Франції, там на Мерседесах S-класу не їздять. Навіть в Америці ви такого не побачите. А в нас - ніби найбагатша країна.



    Пан Крупко обіцяв, що автомобілі членів нового уряду Юлії Тимошенко не будуть коштувати дорожче 100 тисяч доларів США.



    Втім, на законодавчому рівні норма про граничні суми витрат на придбання автомобілів міністрами була введена ще у 2001 році віце-прем'єром Юрієм Єхануровим і становила ті ж 500 тисяч гривень.



    Але минулого року уряд Віктора Януковича вирішив, що ця норма не є справедливою, і 20 червня з документу була вилучена лише одна строчка з розділу "Легкові автомобілі для членів Кабінету міністрів України, глави адміністрації президента України" про відповідні обмеження.



    Таким чином, формально на момент придбання Мерседесу для Йосипа Вінського обмежень по сумі витрат на автомобілі для міністрів не існувала.



    Обмеження були відновлені урядом Юлії Тимошенко надто пізно – 30 січня, майже через місяць після придбання коштовного автомобіля підзвітною Мінтрансу державною компанією СМАП.



    Втім, керівники підприємства виявилися готовими навіть до такого розвитку подій. Справа в тому, що обмеження граничних витрат стосуються лише придбання автомобілів самими міністрами за державні кошти.



    Якщо ж автомобіль купується коштами інших державних компанії для тих самих міністрів, норму застосувати неможливо.



    Тобто, юридично міністр транспорту захищений, адже формально Mercedes Benz S500, на якому їздить пан Вінський, купувався не для нього і реєструвався на балансі СМАП.



    Сам Йосип Вінський у коментарі Українські правді стверджує, що йому невідомі подробиці появи коштовного автомобіля.



    – Я не знаю, на якому автомобілі я їжджу – який дали, тим і користуюсь. Ми орендуємо його у СМАП, - розповів міністр.



    На питання, як буде міністерство реагувати на відновлення граничного розміру для придбання транспортних засобів, пан Вінський заявив, що він не знає, скільки коштує його Мерседес.



    – А взагалі, ви не зрозуміли – та норма діє для самих міністрів, а цей автомобіль купляв СМАП, на балансі самого міністерства взагалі немає автомобілів. Я сам спочатку їздив на своєму Мерседесі 350-ої моделі.



    До речі, послугами СМАП для забезпечення особистих витрат користувався і екс-міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський.



    Саме це підприємство фінансувало поїздку соціаліста до Парижу та кругосвітню мандрівку до Токіо через столицю Гавайських островів Гонолулу.



    Наразі посаду керівника СМАП обіймає Анатолій Ткаченко, який супроводжував пана Рудьковського в цій подорожі.



    Вінський стверджує, що на послуги оренди автомобіля міністерством було оголошено тендер, який і виграв СМАП.



    Однак, по-перше, подібна схема виглядає досить сумнівною з юридичної точки зору, адже СМАП повністю підзвітна Міністерству транспорту та зв'язку.



    По-друге, надання автомобілів в оренду не входить в сферу діяльності СМАП. Підприємство було створене для врегулювання оформлення дозвільних документів на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів та вантажів вітчизняними та іноземними юридичними особами та громадянами.



    До того ж на офіційному сайті "Системи електронних державних закупівель України", де, згідно з законодавством, мають реєструватися всі учасники державних тендерів, в рубриці "Транспортні засоби та комплектуючі" інформації про СМАП немає.



    На початку тижня "Українська правда" направила на ім'я пана Ткаченка інформаційний запит з проханням повідомити, чи оголошувався тендер на придбання Mercedes Benz S500L 4Matic, і за чиїм наказом це авто було придбане.



    У приймальні керівника СМАП пообіцяли перетелефонувати, як тільки запит редакції буде розписаний Анатолієм Ткаченком на відповідальну особу.



    Такий самий запит був направлений і до канцелярії Міністерства транспорту та зв'язку.



    Наразі Українська правда не отримала жодної відповіді на свої листи.





    Автор Мустафа Найєм S-класи Йосипа Вінського



    Прокуратура Закарпатской области вместе с управлением по борьбе с экономической преступностью МВД выявили два конвертационные фирмы, через которые директор государственного предприятия «Служба международных автомобильных перевозок » г-н Анатолий Ткаченко отмыл, как ему показалось, почти один миллион гривен государственных денег.








    Винский на 1 апреля подготовил пассажирам дурацкую шутку
    Винский на 1 апреля подготовил пассажирам дурацкую шутку

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору