ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатский прокурор защитил бродячих псов от бешеных депутатов Ужгорода

    28 марта 2024 четверг
    62 переглядів

    Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Мирослав Балко вніс протест на рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради „Про заходи по профілактиці захворюваності на сказ в місті”.

    За словами міжрайонного природоохоронного прокурора проведеною перевіркою встановлено, що при прийнятті даного рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради порушено вимоги законів України.

    Зокрема, Закону України „Про захист тварин від жорстокого поводження”, у якому зазначено, що умертвіння тварин необхідно здійснювати у випадку їх хвороби на сказ або інше особливо небезпечне захворювання.

    Також у рішенні є пункт, який не відповідає „Санітарним правилам” у яких чітко записано, що знешкодження трупів тварин проводиться на скотомогильниках, на утилізаційних заводах при їх термічній обробці в спеціальних біотермічних камерах у відповідності з діючими правилами ветеринарної медицини.

    Скотомогильники повинні бути облаштовані на спеціально відведених для цих цілей місцях, а це не було враховано у рішенні.

    До того ж, не має дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього середовища на утримання відловлених тварин у неволі.

    Положення про притулок для тварин у встановленому порядку комітетом Ужгородської міськради також не затверджувалось.

    На цих підставах, ті пункти рішення виконавчого комітету, які не відповідають вимогам закону, Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор вимагає скасувати.

    Мирослав Балко, Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор
    Ужгородці — ПРОТИ відстрілу бродячих собак шприцами з отрутою!
    Проти ЗНИЩЕННЯ собак в Ужгороді виступають захисники тварин Закарпаття
    Безпритульних собак в Ужгороді планують знищити за 2 місяці
    В Ужгороді розпочали відстріл бродячих собак. Шприцами з отрутою!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии