ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Диво на Закарпатті! У сільському храмі плаче Богородиця...

    28 марта 2024 четверг
    57 переглядів

    У селі Червоному Ужгородського району Закарпаття сталося диво – на стіні православного храму, де раніше висів образ Казанської Богородиці, з’явилася Діва Марія. Це – не копія ікони, а зовсім інший малюнок. Люди кажуть, чим далі стати, тим він чіткіший.Перед вечірньою молитвою з піддашшя церкви раптом впав образ Божої Матері з немовлям, – розповідає кореспонденту “ВЗ” сільський голова Марія Вучкан. – Скло розбилося на друзки, його зібрали й почалася відправа. За якийсь час вірні помітили дивне зображення на стіні – Богородицю в одязі, схожому на той, що на іконі, але без Ісуса. Це не може бути копія, бо між образом і стіною був картон. Священик, аби остаточно в цьому пересвідчитися, зробив заміри малюнків. Вірні пробували змити зображення зі стіни, але нічого з того не вийшло».

    Розголос про диво розлетівся селом. Уже наступного дня у церкву Різдва Пресвятої Богородиці почали з’їжджатися вірні з району. Священики ситуацію не коментують, просять вірян молитися.

    За словами закарпатського журналіста Ярослава Світлика, який побував на місці події, на білому пластику чітко видно обриси голови жінки, її очі, і навіть сльози. Три цвяхи, якими була прибита ікона, залишилися в стіні. Жителі села розповідають, що образ куплений у Почаєві. У храмі він висів п’ять місяців, тому від часу цвяхи розхитатися не могли. Ікону засклили по-новому і міцно прив’язали до кутка стіни.

    Чудо у селі Червоному – не перше на Закарпатті. 2002-го року на Іршавщині, в урочищі Джублик, двом місцевим дівчатам являлася Богородиця. Торік у Чинадієвому виявили хрест у розколотому дубі.

    Отець Роман Тереховський:

    Масові об’явлення Господа закінчилися зі смертю останнього апостола. Ті, які ставалися пізніше і стаються зараз, мають приватний характер. Бог хоче щось промовити до конкретних людей.

    Правдиве чи неправдиве приватне об’явлення, вирішує вища церковна влада. В УГКЦ, наприклад, якщо єпископи мають певні сумніви щодо дива, вони звертаються до Апостольського Престолу, і там дають заключне рішення. Поки реакції церковної влади немає, масово відвідувати місця ймовірних об’явлень не варто...

    До місць Божих об’явлень приходять з вірою. Але вони не є чимось таким, без чого не можна спастися. Спасіння можна осягнути постом і молитвою.

    Олеся ПАСТЕРНАК, "Високий Замок"
    Чотири роки тому двом юним закарпаткам явилася Діва Марія
    Закарпатцям явилась Пресвята Богородиця
    Хресна дорога до закарпатського урочища Джублик

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору