ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За два дні Старого Нового року на Закарпатті побувають три Президенти (ФОТОРЕПОРТАЖ)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    95 переглядів
    Президент України Віктор Ющенко Старий Новий рік зустрів на Закарпатті

    Як і торік, Президент України Віктор Ющенко Старий Новий рік зустрів на Закарпатті. Цього року дводенна робоча поїздка особливо насичена міжнародними подіями. Вчора, 13 січня, Віктор Ющенко зустрівся з Президентом Угорської Республіки Ласло Шойомом, а вже сьогодні, 14 січня, його чекає зустріч та перемовини зі словацьким колегою — Іваном Гашпаровичем.


    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", Президент України Віктор Ющенко та Президент Угорської Республіки Ласло Шойом відвідали у селі Вилок Виноградівського району дві загальноосвітні школи — №1 з українською та №2 з угорською мовою навчання.





    У своєму привітальному слові на шкільному подвір’ї Глава нашої держави відзначив, що тема освіти, серед інших, обговорюватиметься під час сьогоднішнього короткого візиту до України Президента Угорської Республіки. За словами В.Ющенка, дуже важливо, щоб у школи з викладанням угорською мовою повернулася мова українська – в обсягах, достатніх для того, щоб їх випускники мали доступ до вищої освіти в українських навчальних закладах. Президент України підкреслив, що необхідно забезпечити закарпатські школи всім необхідним для навчання і викладання української та угорської мов.



    Характеризуючи зустріч зі своїм угорським колегою, Глава Української держави зазначив, що головною її темою стане надання більшої динаміки двосторонній співпраці.

    «Основний лейтмотив зустрічі з Президентом Угорщини – як надати нашому двосторонньому співробітництву, починаючи з теми освіти, відносин між громадами, між краями, між державами, ще більшої динаміки», – сказав він, додавши, що «за останні півтора-два роки політичні, дипломатичні відносини з Угорщиною стали значно активнішими». Водночас В.Ющенко відзначив, що збільшення товарообігу між прикордонними областями у 2,5 раза за останні 10 місяців говорить про «колосальні можливості наших відносин».



    Зі свого боку Президент Угорщини Ласло Шойом сказав, що його країна високо цінує українські зусилля, спрямовані на підтримку угорської громади. Він зазначив, що доступ до освіти рідною мовою є важливим насамперед для того, щоб угорці залишалися в Україні. Президент Угорщини погодився з необхідністю вивчення в таких школах української мови як державної. «Це означає входження їх випускників в українське суспільство по всій території України», – додав Глава Угорської Республіки.

    Ласло Шойом, окрім того, повідомив, що Угорщина стала тією країною, яка, увійшовши до Шенгенської зони, змогла зберегти сприятливий візовий режим для громадян України, залишивши кордон прозорим. «Введення Шенгенської зони не спричинило появи нового кордону між Україною та Угорщиною. Ми все робимо для того, щоб кордони були більш прозорими», – сказав він.



    Також Президент Угорської Республіки підтвердив свої плани здійснити офіційний візит до України у березні цього року, чим засвідчив високий рівень двосторонніх відносин.

    У подарунок від Президента України Віктора Ющенка два навчальні заклади села Вилок отримали комп’ютерні класи, літературу, а також три шкільні автобуси. А від Президента Угорської Республіки Ласло Шойома Вилоцькі школи отримали DVD-плеєри та спортивний інвентар.

    Президент України Віктор Ющенко направить до Верховної Ради своє щорічне послання про внутрішнє та зовнішнє становище України у перший день роботи нової сесії парламенту. Про це він заявив на спільній з Президентом Угорської Республіки Ласло Шойомом прес-конференції у Мукачеві після завершення двосторонньої зустрічі Глав держав. «Послання буде зроблено в перший день нової сесії парламенту», – сказав Президент. Він зазначив, що дата цього засідання наразі визначається у стінах Верховної Ради і зазвичай вона припадає на першу декаду лютого.
    Закарпаття: Україна й Угорщина обміняються пам’ятниками на честь один одного
    На Меланку дві школи закарпатського селища Вилок отримали від Ющенка комп'ютерні класи, літературу та три автобуси
    Під Старий Новий рік Віктор Ющенко відбув із робочою поїздкою на Закарпаття, щоб випити келих доброго вина...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    гаваший полный ноль

    Похожие новости