ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сергій СЛОБОДЯНЮК: "Соціалісти Ужгорода не потребують реклами, тому що зарекомендували себе добрими ділами на користь городян"

    29 березня 2024 п'ятниця
    59 переглядів

    Минув уже майже рік, як першим секретарем Ужгородського міського комітету Соціалістичної партії став голова обласної організації ветеранів війни в Афганістані Сергій СЛОБОДЯНЮК. Сьогодні він розповідає про те, чим живуть в цей нелегкий час соціалісти міста.

    – Сергію Миколайовичу, як ви можете оцінити політичний стан в Україні й значення соціалістів у цій ситуації?

    – Соціалісти врятували Україну, її економічну і політичну незалежність своїм входженням до Коаліції національної єдності. Наша партія зупинила процес поділу України на право- і лівобережну.

    Відверто проамериканська політика нашого Президента передбачала насильницький варіант насадження НАТО, шалену капіталізацію економіки, відкриття українського споживчого ринку для товарів і послуг іноземців, що призвело б до зникнення вітчизняного виробника. У політичній сфері це було б дробленням України на кілька частин заради геополітичних інтересів США та НАТО, головною проблемою для яких є Росія. Це міг би бути прототип югославського варіанту.

    Особисто я відкидаю всі звинувачення на адресу соціалістів з приводу входження до Коаліції, оскільки нас спонукала на те небезпека для народу України і державної цілісності.

    Я вже не кажу про те, що українці брали б участь у всіх війнах та місіях, які проводить США та НАТО. Крім того, вони перетворилися б на дешеву робочу силу, втративши власну економічну незалежність. Вважаю, що із входженням саме соціалістів до Коаліції українці отримали гарантію їхнього майбутнього.

    Другий невід’ємний плюс для нашої партії – це відсутність у її лавах олігархів та крадіїв. А робота представників СПУ в уряді – Миколи Рудьковського, Станіслава Ніколаєнка, Василя Цушка, Валентини Семенюк – говорить сама за себе. Жоден із міністрів протягом всієї незалежності не зробив і 2% з того, що зробили наші товариші. До прикладу, Станіслав Ніко-лаєнко збільшив кількість навчальних місць для студентів-бюджетників, Микола Рудьковський та Валентина Семенюк врятували державу від розкрадання народного майна на десятки мільярдів доларів та в десять, а може й в сто разів збільшили прибуток до бюджету від своїх відомств, на відміну від попередників.

    – Що ви можете сказати про самого лідера соціалістів Олександра Мороза?

    – Ця людина, безумовно, за своєю моральністю є лідером серед політичних лідерів України. Олександр Мороз не бажав підкорятись обставинам, які можуть негативно вплинути на український народ, тому партія на чолі зі своїм лідером практично все своє існування перебувала в опозиції. А скинувши режим Кучми, перейшли в жорстоку опозицію до зрадника Ющенка і його оточення. Але не всі, на жаль, доросли до розуміння того, що насправді коїться в українській політиці. Та й не визнають пророка на власній батьківщині за життя. Потім прийде розуміння, але це вже буде в минулому. Переконливими доказами зради командою Президента власного народу є не тільки обслуговування комерційних інтересів американських та європейських корпорацій, та й взагалі інтересів інших країн, а ще й повне нехтування долею та благополуччям власного народу. Це ми бачимо і на прикладі Закарпаття, де біля керма всіх державних і недержавних посад стоять представники «НУНС». Хотілося б запитати виборців – чи згадують вони обіцянки, що давали їм на Майдані, чи відчувають вони ці обіцянки на собі і своїх дітях? Красномовно і без коментарів. Злидні просто поглинули закарпатців. Безробіття, корупція, кумівство, розкрадання природних ресурсів нашого краю доводить те, що у краян немає перспективи з «НУНС» та їхніми партнерами. Але в них є влада і вкрадені від нас гроші за невеличку частинку яких вони намагаються купити нашу свідомість. Що в даній ситуації робити соціалістам??? Молитися Богу, намагатися достукатися до розуму земляків, бо не маємо ні грошей, ні кишенькових газет, ні телебачення. Маємо тільки совість і віру в те, що наші діти не стануть чужинцями у власній маленькій Батьківщині. Але скільки разів ще закарпатці будуть наступати на одні й ті ж граблі, ніхто не знає. Можливо, дехто вже й прозрів?!

    – Чим відрізняється Ужгородська міська організація Соціалістичної партії від інших осередків партій?

    – Ужгородська міська організація Соцпартії – це єдина партійна організація обласного центру, яка є незалежною як від команди Балоги, так і від мера Ратушняка. Ми єдині в місті, хто виступав з протестами щодо підвищення цін житлово-комунальні послуги, та єдині прийняли рішення на своїй конференції навесні цього року про перехід в опозицію до ужгородської влади.

    Ми не зловживали довірою мешканців міста, тож їм є з чим порівнювати сьогоднішній безлад в Ужгороді: розкрадання землі, майна, хабарництво. Фракція соціалістів в Ужгородській міській раді попереднього скликання налічувала сім депутатів. І ми завжди боролися проти безладу та бездіяльності з боку виконавчої влади і мера. До прикладу, коли соціаліст Юрій Фогел був директором «Ужгородтеплокомуненерго», всі мешканці міста мали гарячу воду та тепло у своїх помешканнях. І це – незаперечний факт. За нашої ініціативи проводився ремонт житлових будинків, дитсадків, лікарень, бібліотек. Ми чесно працювали на ужгородців. Тому я переконаний, що незважаючи на ту всю політичну піар-шизофренію та бруд, що ллється з куплених ЗМІ на нас (за американськими технологіями), люди все ж таки дадуть гідну оцінку як соціалістам, так і нашим опонентам. Одне можу відповідально заявити: вся політика нашої партії та всіх її ланок — від Олександра Мороза до голови первинної організації — спрямована на захист інтересів ужгородців. А те, що ми, перебуваючи в Києві у владі, на Закарпатті та в самому Ужгороді, — в опозиції до міської та обласної влади, є доказовим для виборців. Ми не йшли на переговори та нечесні вчинки, не торгували сумлінням з тими, хто намагався перетворити закарпатців на африканських рабів.

    – Розкажіть, будь ласка, детальніше про конференцію, де було прийнято рішення про перехід в опозицію до міської влади.

    – Перший етап конференції Ужгородської міської організації Соціалістичної партії України проходив 31 березня цього року. На порядку денному стояли питання щодо основних заходів організації на 2007 рік. Особливо жваво обговорювалося питання про ставлення нашого осередку до Ужгородської міськради та виконавчого комітету. Ми констатували, що соціально-економічна ситуація в обласному центрі Закарпаття значно погіршилася. Зокрема це стосувалося питань землекористування, житлово-комунального господарства, благоустрою, транспортного сполучення… Як результат – пленум Ужгородської міської організації СПУ прийняв рішення про перехід в опозицію до міської влади.

    27 серпня проведено другий етап конференції. Делегати розглянули цілу низку питань, які вимагали термінового вирішення. Своєю принциповою позицією по відстоюванню інтересів городян ми завоювали непоганий імідж серед населення Ужгорода. Ми – єдина політична сила в місті, незаангажована й не залежна від будь-якого впливу. Конференція затвердила Ужгородський міський виборчий штаб СПУ, до складу якого увійшли 46 виборчих штабів, створених на 46-ти міських виборчих дільницях. Виступаючі висловили переконання в тому, що при організації нормальної передвиборчої роботи соціалісти в обласному центрі Закарпаття наберуть від чотирьох до семи відсотків.

    Розмовляла Діана СИЛАДІЙ. "Чиста політика"
    Сергій Слободянюк: "Соціалісти своєю принциповою позицією по відстоюванню інтересів городян завоювали непоганий імідж у населення Ужгорода"
    Соціалісти Ужгорода: Укази Ющенка — незаконні, але на них світ клином не зійшовся...
    Ужгородські соціалісти вимагають перегляду цін на житлово-комунальні послуги і тарифи на тепло- і водопостачання
    Ужгородські соціалісти занепокоєні погіршенням соціального становища жителів обласного центру Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору