ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Які "справи" на Закарпатті з грипом та ГРІ?

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    Епідемічна ситуація з грипу та ГРІ в Закарпатській області 49 тиждень

    За даними рутинного епіднагляду на минулому тижні спостереження інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ в області становить 260,16 на 100 тисяч населення, та знаходиться нижче епідемічного порогу на 31,18%.

    Інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРІ в містах та районах області залишається на низькому рівні, захворюваність перебуває нижче порогових рівнів від 69,6% у Іршавському до 6,5% у Ужгородському районах.
    Минулого тижня захворіло 3 277 осіб, із них 69,2% діти віком до 17 років. Уразливою категорією серед дитячого населення на минулому тижні були вікові групи 0 - 4 та 5 - 14 років та дорослі 65 років та старші.
    Сумарна кількість госпіталізованих осіб перебуває на рівні попереднього тижня, найбільше потребували медичної допомоги в умовах стаціонару діти віком до 4 років. Серед протестованих зразків біоматеріалу від пацієнтів з респіраторними інфекціями, визначені сезонні збудники інфекції (РС-віруси, аденовіруси та парагрип).
    За звітній тиждень щепилося проти грипу 133 особи, з початку сезону захворюваності вакциновано 1302 особи в т.ч. 518 дітей, 147 медичних працівників, 719 осіб, які перебувають у спеціалізованих закладах. Для щеплення використовуються всі актуальні для цього сезону вакцини: ІНФЛУВАК® (INFLUVAC®), ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, ДЖІСІ ФЛЮ / GC FLU, ВАКСІГРИП / VAXIGRIP.
    Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

    Данич Л.В., лікар-епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору