ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Наша молодь придумала новий спосіб "відкосити" від служби у ЗСУ

    28 березня 2024 четвер
    88 переглядів
    Новий спосіб «відкосити» від армії придумали українці

    ...22-річний хлопець одружився на 80-річній бабусі. День весілля співпав з датою, коли він разом з батьком приніс документи до міського комісаріату – аби засвідчити те, що він не може проходити строкову службу.

    Пару розписали за дві години, після того як подали заяву на реєстрацію шлюбу.

    “Статтею 32 Сімейного кодексу, передбачено, що у разі загрози життю, або… Ну… вагітність тут не передбачена, звичайно не може бути, керівник має право скорочувати терміни на підставі пред’явлених документів”, – пояснює виконуюча обов’язки Вінницького міського ДРАЦС Богдана Ліпа-Паскопос.

    Підстави у цієї пари були. Наречена – інвалід І групи.

    25-го жовтня хлопець отримав повістку про призов до Збройних Сил, як призивний, а 31-го числа, молодий із свідоцтвом про реєстрацію шлюбу, одразу пішов не святкувати весілля, а до військового комісаріату.

    “Сам батько привів призовника до військкомату і сам батько за сина каже фразу: “Він в армію не піде, бо він одружений, у нього дружина інвалід першої групи”. Це мене найбільше вразило”, – розповів Олександр Данилюк – військовий комісар Вінницького ОМВК Міністерства оборони України.

    За словами батька нареченого, своїй невістці він дуже радий. Але розповідати про весілля відмовляється.

    “Я не буду нічого коментувати. Де зараз молоді живуть? В Нью-Йорку…”, – відповів батько.

    Хоч шлюб зареєстрували, військові мають намір оскаржувати його у суді, тому що є підстави вважати його фіктивним. Військові переконані, що таким чином вінничанин намагався “відкосити” від армії.

    “Шлюб є фіктивним, якщо він укладений чоловіком та жінкою, або одним з них без наміру створення сім’ї та набуття прав на обов’язки подружжя. Але він може бути визнаний недійсним тільки за рішенням суду”, – констатує начальник відділу державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Олена Єфіменко.

    У будь-якому випадку, молодик може бути призваний до військової служби до 27-річного віку. Отже, він має пильно слідкувати за здоров’ям дружини, аби вона прожила ще щонайменше, п’ять років.

    Нагадаємо, тим, хто ухиляється від служби, загрожує покарання за статтями 335 і 336 Кримінального кодексу України: ухилення від призову на строкову військову службу та ухилення від призову за мобілізацією. За статтею 335 належить покарання у вигляді обмеження волі до 3 років. А за статтею 336 – передбачено позбавлення волі від 2 до 5 років

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору