ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Угорщині розповіли, кому видають паспорти на Закарпатті

    20 квітня 2024 субота
    78 переглядів
    Угорщина роздає свої паспорти на Закарпатті тільки тим, кому треба

    Посол Угорщини заспокоїв: його країна роздає свої паспорти на Закарпатті тільки тим, кому треба. Ерно Кешкень закликає не порівнювати Закарпаття і Крим.

    Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень стверджує, що жодних підстав вбачати небезпеку у «роздаванні угорських паспортів» на території України немає.

    «Ми надаємо паспорти тим угорцям, які мають на це право, - говорить Кешкень. - Те, що є демонстрації і мітинги в Угорщині перед посольством України в Будапешті, або перед посольством Угорщини у Києві, або перед представництвами Угорщини на Закарпатті, - у демократичній країні є абсолютно нормальною річчю».

    Посол додає, що пікет перед посольством України в Будапешті був організований партією, яка є в опозиції і не є в урядовій коаліції.

    Нагадаємо, віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що етнічні угорці за кордоном мають право на автономію та угорське громадянство.

    12 листопада в Береговому відбулися заходи, приурочені до 79-ї річниці створення організації «Карпатська Січ».

    Коли учасники акції колоною проходили повз будівлю міської ради, активісти зняли з флагштока угорський національний прапор, який висить над міськрадою згідно з рішенням депутатів від 2006 року. Поруч на будівлі висить прапор міста Берегово, прапори України та ЄС.

    Раніше уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського Союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через підписання президентом Порошенком закону «Про освіту».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору