ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

НАБУ опублікувало схему розтрати держкоштів у Міноборони (ІНФОГРАФІКА)

    29 березня 2024 п'ятниця
    84 переглядів
    ІНФОГРАФІКА. Схема розтрати держкоштів у Міноборони

    Національне антикорупційне бюро України опублікувало схему розтрати державних коштів під час закупівлі пального для Міноборони.

    Досудове розслідування у цій справі НАБУ і САП розпочали у вересні 2016 року.

    Інфографіка та роз'яснення агентства з'явилися на сайті відомства.

    «За версією слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого палива. За результатами торгів Комітет затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як економічно найвигідніші. З переможцем уклали 14 договорів про постачання більш ніж 80 тис. тонн палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

    Після постачання близько 1/20 домовленого обсягу заступник міністра оборони і директора департаменту держзакупівель Міноборони спільно з переможцем торгів уклали додаткові угоди, згідно з якими вартість палива зросла спочатку на 10%, а потім ще на 5,8%.

    «Тільки після безпідставного збільшення ціни за одиницю товару в середньому на 16% від початкової, переможець торгів починає поставляти паливо. В результаті на користь постачальника безпідставно і незаконно було перераховано бюджетні кошти на загальну суму 149 млн 339 тис. грн», - роз'яснили в НАБУ.

    Слідство встановило, що збільшення ціни було здійснено за відсутності документального підтвердження коливання цін на ринку, зміни кон'юнктури ринку та/або прийняття нормативно-правових актів, що впливають на формування рівня цін, наголосили в агентстві.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору