ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Працівників заповідника в Карпатах підозрюють у полюванні на червонокнижних тварин (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Підозрювані у браконьєрстві працівники свою вину категорично заперечують

    Підозрювані у браконьєрстві працівники свою вину категорично заперечують, а від інтерв'ю відмовилися.



    Браконьєри вполювали на території Карпатського біосферного заповідника бурого ведмедя та оленицю. Зловмисників випадково вистежили працівники Устеріцького лісництва, що межує із заповідником, та намагалися затримати, однак ті втекли, йдеться в сюжеті ТСН.


    Тварин уполювали біля підніжжя гори Піп Іван. Лісники кажуть, що ведмедю було не більше 5 років. "В нас в народі кажуть за нього "пустун". Він відійшов від мами, вона вже з іншими малими. А він ще бігає за нею. Молодий, перспективний", - розповів лісничий Устеріцького лісництва Володимир Кабаль. "Полювання в заповіднику заборонене, а бурий ведмідь взагалі у Червоній Книзі", - додає в.о.начальника слідчого відділу Рахівського відділення поліції Микола Ковбаснюк.


    Дорога із заповідника проходить через КПП Устеріцького лісництва. Випадкові туристи розповіли його працівникам моторошну історію про те, що на території заповідника ведмідь потрапив у капкан, двоє чоловіків підійшли та застрелили тварину, обробили тушу, а м'ясо склали у машину, прикривши дровами. Лісники на браконьєрів влаштували засідку на КПП, але ті кинулися навтьоки назад до заповідника. "Доїхавши до КПП заповідника, вони закрили за собою ворота. Мене до себе не пустили", - твердить лісничий.



    Кабаль каже, що добре знає двох чоловіків, які були в УАЗі, це працівники лісової охорони заповідника. В їхньому авто поліція нічого не знайшла, тому припускає, що підозрювані у браконьєрстві встигли викинути м'ясо та десь заховали зброю. Щоправда, кілька речових доказів у лісі таки знайшли – рюкзак, патрони, ножі та куртку. Зі знайденими на місці злочину речами працюють експерти, а в заповіднику проводять службове розслідування. Підозрювані у браконьєрстві працівники свою вину категорично заперечують, а від інтерв'ю відмовилися. "Казали, що не хотіли розгружати деревину з УАЗіка з принципу", - розповів голова комісії зі службового розслідування Карпатского біосферного заповідника Василь Вербіцький.


    Тим часом лісники, які виявили браконьєрів, припускають, що самку олениці ті вбили лише для того, аби заманити ведмедя у капкан, бо саме клишоногий був основною здобиччю. "Я знаю, що таке для браконьєра здобути ведмедя. Шкіра, жир, жовч – продадуть за гарні гроші", - каже Кабаль. "В соцмережі пишуть, що в Яремче на базарі кілограм м'яса оленя коштує 400 грн, ведмедя до 800", - пояснив громадський активіст Микола Кокіш-Мельник.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору