ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Cпоживачам заміна лічильників має проводитися за рахунок “Закарпатгазу»

    19 квітня 2024 п'ятниця
    131 переглядів
    Народний депутат України Роберт Горват.

    На початку осені до народного депутата України Роберта Горвата (на знімку) надійшло колективне звернення від його виборців. Стосувалася скарга свавільних дій ПАТ “Закарпатгаз”.

    Суть у тім, що впродовж літа працівники цієї структури провели масовий демонтаж лічильників газу у помешканнях населення під приводом проведення періодичної повірки. Зняті лічильники виробнича лабораторія “Закарпатгазу” визнала непридатними для подальшої експлуатації. Фактів несанкціонованого втручання встановлено не було, а довідки про непридатність, як і протоколи, усі однакові. Ще й вимагали непридатний лічильник замінити на новий в п’ятиденний термін. І за власний рахунок!.. Людей це обурило. І за захистом звернулися до народного обранця.

    - Мною було спрямоване депутатське звернення до ПАТ “Закарпатгаз” та до НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП) з вимогою вжити невідкладних заходів і припинити протиправні дії, - розповідає кореспондентові «Голосу України» Роберт Горват. - За результатами перевірки НКРЕКП встановлено, що ПАТ “Закарпатгаз” не було проведено ремонту лічильників газу споживачів, а документів, які б підтверджували неможливість проведення їх ремонту, не надано. Зважаючи на соціальну вагу порушеного питання, я звернувся з депутатським запитом до НКРЕКП щодо перевірки оснащення лічильниками газу населення в Закарпатській області та Україні загалом.
    Як випливає з роз’яснень голови НКРЕКП Дмитра Вовка (які він надіслав також до «Закарпатгазу» і сектору НКРЕКП у Закарпатській області), вимоги щодо заміни лічильника газу за рахунок споживачів не відповідають главі 8 розділу Х Кодексу газорозподільних систем. Заміна лічильників природного газу у побутових споживачів має проводитися за рахунок ПАТ “Закарпатгаз”. На прохання народного депутата також повідомляємо, що контроль і розгляд скарг здійснює сектор НКРЕКП у Закарпатській області, який розташований за адресою: м.Ужгород, вул. Гойди, 8, кабінет 408. E-mail: [email protected]. Завідувач сектору - Малюга Олександр Сергійович, тел.: (03122) 3-52-19.
    Отже, суть проблеми практично вирішена, бо ж отримано офіційну відповідь керівника НКРЕКП: лічильники мають замінюватися «Закарпатгазом», а не споживачами блакитного палива, ціна на яке для пересічного громадянина і так занадто висока.
    Василь НИТКА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору