ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як «безвіз» став приводом для «втечі» в ЄС українських заробітчан (ВІДЕО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    104 переглядів
    Історії кількох українців, які виїхали в Європу саме на роботу.

    Цій темі присвячена окрема публікація в журналіст «Новое время», в якій розповідаються історії кількох українців, які виїхали в Європу саме на роботу.



    Головний напрямок для такої міграції сьогодні – це звісно Польща. Хоча й Угорщина спростила умови працевлаштування для українців «по безвізу», і про це ми писали одними з перших.


    Причин для такої міграції чимало: від низьких зарплат в Україні та порівняно високих в ЄС, а це в середньому близько 27 тисяч гривень на місяць, а у лікарів – близько 40 тисяч гривень.

    До речі, щодо лікарів, які є однією з найбільших груп заробітчан серед українців, то приводом для їхнього виїзду за кордон став не безвіз, а умови працевлаштування: Словаччина хоч і не лібералізувала ринок праці на тлі безвізу, але дещо спростила умови працевлаштування для лікарів, зокрема українських.

    Як пише «Новое время», в липні 2017-го з України в країни ЄС, за даними Держприкордонслужби, поїхало 2,9 млн. українців, у серпні – 2,8 млн відповідно.

    Серед топ-вакансій, на які працевлаштовуються українці в ЄС, це звісно ж будівельники, продавці, робітники в сільському господарстві та на виробництві (заводи, фабрики), віднедавна також далекобійники та звісно ж лікарі.



    Чимало українців їдуть працювати в ЄС під загрозою бути депортованими за порушення саме трудового законодавства.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору