ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська митниця: пункт пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» може запрацювати влітку 2018-го (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    108 переглядів
    Закарпатська митниця інформує...

    Спільний контроль та функціонування пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні днями обговорили урядові делегації двох країн. Зустріч проходила у селі Яноші Закарпатської області.

    Протягом 2 днів, 18 та 19 жовтня, учасники делегацій детально обговорили актуальні та важливі питання, зокрема: перспективи відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош»; проект Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини про контроль прикордонного руху в пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного та залізничного сполучення; проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини про контроль прикордонного руху у спільному місці.
    Крім того, делегати підняли питання зміни режиму функціонування пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення «Дзвінкове – Лонья» та «Косино - Барабаш».
    За словами представників угорської сторони вони вже провели підготовчі роботи зі створення інфраструктури пункту пропуску «Велика Падаль – Надьгодош» для запровадження спільного прикордонного і митного контролю на території Угорщини. Запланований термін реалізації проекту – літо 2018 року, фінансуватиметься він за кошти національного бюджету Угорщини.
    Варто зазначити, що Україна вже має позитивний досвід співробітництва з Польщею з реалізації проектів зі створення інфраструктури пунктів пропуску для спільного контролю на території країн ЄС.
    Відтак, за результатами зустрічі делегати досягнули домовленостей щодо постійного інформування угорською стороною про хід будівництва пункту пропуску «Велика Паладь – Надьгодош», активізації взаємодії компетентних органів влади України та Угорщини.
    Крім того, угорська сторона направить дипломатичними каналами ноту про зміну режиму функціонування пункту пропуску «Дзвінкове – Лонья». Заплановано, що цей пункту пропуску працюватиме з 07.00 до 18.00 за центральним європейським часом (київський час – з 08.00 до 19.00).
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору