ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оплата праці на Закарпатті у серпні 2017 року

    19 квітня 2024 п'ятниця
    29 переглядів

    Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у серпні 2017р. становила 6331 грн (в Україні – 7114 грн), що в 2,0 раза вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством (3200 грн). За рівнем зарплати Закарпаття випередили Одеська, Львівська, Полтавська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська та Донецька області та м.Київ.

    Про це повідомляє Головне управління статистики у Закарпатській області.

    Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найвищою вона була у працівників зайнятих у сфері інформації та телекомунікацій, підприємств транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, лісового господарства та лісозаготівель, організацій фінансової та страхової діяльності, підприємств з виробництва електричного устатковання, з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 22,6–40,5%, а в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, на підприємствах з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції – у 1,5–1,8 раза.

    Значно нижчими були заробітки працівників підприємств та організацій, які належать до тимчасового розміщування й організації харчування, поштової та кур’єрської діяльності, які надають інші види послуг, з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, у сфері творчості, мистецтва та розваг, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, у закладах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, а також підприємств з водопостачання; каналізації, поводження з відходами, не перевищувала 76% від середнього рівня по економіці області.

    На 1 вересня 2017р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 2,5 млн.грн.


    Головне управління статистики
    у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору