ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курсанти військової кафедри УжНУ слухали в храмі народного Героя України

    28 березня 2024 четвер
    87 переглядів
    Отець Іван Ісаєвич бесідує з молодими греко-католиками

    Духовну бесіду з молоддю в Ужгородському кафедральному греко-католицькому соборі мав голова капеланської служби області отець Іван Ісаєвич.

    Минулого тижня студенти кафедри військової підготовки мали традиційну вже зустріч в Ужгородському кафедральному греко-католицькому соборі з відомою особистістю, людиною з величезним досвідом військової справи, що неодноразово духовно підтримував наших воїнів на передовій, народним Героєм України, головою капеланської служби області отцем Іваном Ісаєвичем.

    Головна мета таких зустрічей (а недавня виявилася вже третьою) – духовна і психологічна підготовка студентів, адже, захищаючи свою Батьківщину, майбутні офіцери повинні бути готові до всього. До того ж нині на кафедрі триває підготовка двох взводів військових психологів, котрим неабияк корисно послухати особистість, що допомагає зневіреним віднайти в собі сили й не втратити людяності.

    Зустріч розпочав настоятель кафедрального собору отець Іван Тидір розповіддю про історію побудови храму й передачі його греко-католицькій церкві. Згодом «духовну годину» правив отець Іван Ісаєвич, котрий повідав студентам про основні завдання роботи капелана, його обов’язки, розказував про випадки, які траплялися з ним у зоні АТО.

    «Ви у храмі. Тут говорити легше», – такими словами пан Іван розпочав діалог зі студентами. І справді, атмосфера під куполом собору надихала до щирості. Спілкувалися ж про віру в Бога, патріотизм, проблему байдужості.

    Завершилася ж зустріч подякою курсантів Івану Івановичу за змістовну розповідь, з якої кожен відклав до свого серця щось корисне. Воно й не дивно – спілкування з Іваном Ісаєвичем торкає невидимі струни в душі молоді, надихаючи брати приклад. Капелан – надзвичайно скромна людина, що не не носить пишних шат і не виставляє напоказ своїх нагород. З Богом у душі й куленепробивним жилетом на грудях раз по раз рушає до наших хлопців на передову, підтримуючи їхній моральний дух. Хай береже Вас Господь, Іване Івановичу!
    Марія Шелельо

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору