ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Закарпатській ОДА заявили, що прилеглі до кордону з Румунією і Словаччиною ділянки також потрапили в приватні руки (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    84 переглядів
    У сільрад були підстави роздати прилеглі до кордону землі в приватні руки

    Були приватизовані або здані в оренду не тільки ділянки на кордоні з Угорщиною, а також з Румунією і Словаччиною. Про це заявив речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас.



    За словами Галаса, ділянка кордону з Угорщиною з приватизованою землею охороняється належним чином, а її довжина становить не 150 км, а 130. Він стверджує, що аналогічна ситуація на кордоні з Румунією і Словаччиною.


    "Пан військовий прокурор неточно висловився, тому що ділянки, які підходять до державного кордону, були приватизовані або здані в оренду не тільки на українсько-угорському кордоні, а й на українсько-словацькому і українсько-румунському. Загалом, з Угорщиною у нас всього 130 км державного кордону, тому 150 – це перебільшена, неточна інформація. Заяви прикордонників про те, що всупереч тому, що ці ділянки були приватизовані чи здані в оренду, вони охоронялися належним чином", – заявив він.


    Він зазначив, що у сільських рад були підстави роздати прилеглі до кордону землі в приватні руки.


    "За наслідками тих повернень земель за рішенням судів, які скасовували рішення сільських рад про надання в оренду або у приватну власність, жодних не було притягнень до кримінальної чи навіть адміністративної відповідальності, тому що формально там важко довести, ці землі дійсно були нічиїми, тому що не було на них державних актів у прикордонників. Тому формально сільські ради, знаючи, бачачи, що земля прилягає до контрольної смуги, вони не мали це видавати, але формально вони мали підстави ці землі видати у приватні руки", – розповів Галас.


    Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є "приватними" звичайними земельними ділянками.


    Він зазначив, що ділянка кордону з Угорщиною на Закарпатті фактично знаходиться в приватних руках, а прикордонники не мають повноцінного доступу до неї.


    У ДПСУ заявили: земельні ділянки, про які заявив Матіос, не проходять по лінії українського кордону і лише прилягають до нього.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору