ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

150-кілометрова ділянка українського кордону з Угорщиною є "приватною" - Матіос (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    75 переглядів
    Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

    Як стверджує головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, про це він має намір доповісти генпрокурору Юрію Луценку.



    150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є "приватними" і являють собою звичайні земельні ділянки. Про це в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.


    За словами Матіоса, ділянка кордону з Угорщиною на Закарпатті фактично знаходиться в приватних руках, а прикордонники не мають повноцінного доступу до неї.


    "Так, фактично 150 км – це земельні ділянки, які 2 га селищна рада наділила місцевих жителів. Після цього вони були закумульовані в окремо взятих руках, вибудована комунікація і там кластери взагалі "гуляйполівських" часів. Коли барон, кажуть у циган, хтось каже староста або старший на території керує осередком цих людей, які екзальтовано дивляться на руку "дающу" їм", - заявив він.


    Як стверджує Матіос, про це він має намір доповісти генпрокурору Юрію Луценку.


    "Я наполягаю, мені доручив генпрокурор, я завтра буду доповідати йому цю ситуацію. Я вважаю, що так не може бути, так не може продовжуватися", - розповів Матіос.


    Вчора, 13 жовтня в Будапешті пройшла акція "Самовизначення для Закарпаття". Її організатором виступила угорська ультраправа партія "Йоббік". МЗС України у зв'язку з цим направив Угорщини ноту протесту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору