ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Мукачівщині приготували основу для вина з винограду 39-ти сільрад (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    219 переглядів
    На Закарпатті вдруге відбувся етнофестиваль "Бобовищенське гроно"

    На цих вихідних у Бобовищі вдруге відбувся етнофестиваль "Бобовищенське гроно". Це село на Мукачівщині – знаний виноградарський край із давніми виноробними традиціями. То ж виноград став головним символом фесту, а 39 сільських рад Мукачівщини представили свої традиції і звичаї, облаштувавши спеціальні етнолокації для гостей.

    Відкривали фестиваль спеціальною ходою з музиками, яка розпочалася від місцевого будинку культури. Відтак усіх запросили до головної сцени, саме тут від кожної сільської делегації збирали кошики з виноградом до великої діжки. Гостей свята чекав справжній сюрприз, адже зібраний врожай відразу потрапив до рук виноробів, які вичавили сік для майбутнього вина. До почесної місії запросили голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, голову Мукачівської РДА Сергія Гайдая, інших посадовців. З отриманого соку виготовлять молоде вино, яке вже наступного року спробують гості на "Бобовищенському гроні-2018".

    У програмі були й майстер-класи: з виноробства, вишивки, ткацтва, дереовообробки. А угорські села показали цікаві незабуті традиції приготування унікального тіста, лозоплетіння, плетіння віників тощо.

    Фестиваль тривав два дні -7-8 жовтня, упродовж який відбувалася дегустація старовинних страв і також театралізоване дійство -- виробництво палинки з виноробного матеріалу».

    Торік фестиваль відвідала делегація з угорського міста Дьондьош. Вони прибули і цього разу та навіть змагатимуться за звання найкращого винороба. Вперше на Закарпатті була і окрема локація винороба з Греції. Увечері гостей фестивалю розважав Іван Пилипець, гурти «Анця» та «Рокаш», виступали місцеві виконавці та Закарпатський народний хор.

    Незвичною і справді оригінальною була фотозона цьогорічного фестивалю: організатори справді попрацювали, адже зробити цілу сільську сім'ю з сіна заввишки майже три метри непросто. Зате гості оцінили і залюбки фотографувалися.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору