ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

650 000 закордонних угорців отримають листи для запрошення на вибори 2018 року

    29 березня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Голова Національної виборчої комісії Угорщини (NVI) Ілона Палфі

    Голова Національної виборчої комісії Угорщини (NVI) Ілона Палфі виступила на прес-конференції в румунському міста Клуж-Напока (Коложвар), де мешкає переважно угорськомовна меншина.

    Зокрема вона розповідала про підготовку до наступних праламентських виборів 2018 року в Угорщині та участі в голосуванні для закордонних угорців.

    Так у другій половині жовтня планується направити 650 000 листів з реєстраційними формами угорським громадянам, які мають право голосу на виборах, але не мають постійної адреси проживання в Угорщині. Наразі серед угорців, які мешкають за кордоном, нараховується 294 000 чоловік, які вже є зареєстрованими для участі у голосуванні. Їм також планують надіслати листи з відповідними бланками для уточнення даних та внесення змін, якщо що мають місце. Ілона Палфі особливо наголосила на важливості для закордонних угорців інформувати про зміни адреси свого проживання.

    Навесні 2018 року на виборах до Загальних зборів Угорщини будуть обиратися 199 депутатів угорського парламенту, з них 106 депутатів - у одномандатних виборчих округах, а 93 - за пропорційною системою політичних партій.

    Громадяни Угорщини, які не мають постійного місця проживання в Угорщині, можуть голосувати тільки за списками політичних партій.

    Лайош Міле, генеральний консул Угорщини в Клуж-Напока, на питання МТІ зазначив, що ті закордонні угорці, які ще просили про громадянство Угорщини і планують голосувати повинні подати заявку на отримання громадянства не пізніше жовтня 2017 року.

    Нагадаємо, що у липні цього року Віктор Орбан написав окремого листа закордонним угорцям з приводу майбутніх виборів та їхньої значимості.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору