ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пожежі на складах Калинівки та Балаклії: хто може стати наступним?

    29 березня 2024 п'ятниця
    60 переглядів
    Вибухи в Калинівці: де може повторитися катастрофа

    В Україні розташовані ще п'ять військових складів, які за розмірами не поступаються арсеналам в Калинівці та Балаклії. Якщо їх втратити, то країна практично залишиться без боєприпасів.


    Про це повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі програми "Право на владу". Пожежа в Калинівці стала четвертою за рахунком на військових складах в Україні.


    Першим було Сватове, де загинуло чотири людини. Але Генштаб, за словами Геращенко, не зробив висновків після події. Потім була пожежа в Балаклії - найбільший арсенал в Україні з 80 тисячами тонн боєприпасів. В результаті загинули люди, а пожежа знищила 98% складу. Кілька тижнів тому спалахнув склад під Маріуполем, де зберігалася техніка і озброєння.


    "В Україні залишилося п'ять складів такого масштабу як Калинівка та Балаклія. Якщо вони будуть знищені в результаті диверсій або недбалості, або природних умов - нам нічим буде захищатися від Російської Федерації", - сказав нардеп.


    Арсенал в Калинівці вміщував 82 тисячі тонн боєприпасів. За його словами, після пожежі вибухнуло майже 30 тисяч тонн снарядів. Загальні збитки оцінюються в 800 мільйонів доларів. Під час вибухів постраждало двоє людей.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору