ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Хустський мер хоче заборонити журналістам незалежних видань відвідувати сесії міськради

    28 березня 2024 четвер
    81 переглядів
    Хуст. Мер Віктор Кащук проти незалежних журналістів

    Мова йде про закриття вільного доступу до інформації недержавних ЗМІ.

    Під час сесії 22 вересня Володимир Кащук запропонував депутатам обмежити право будь-якого журналіста брати участь у засіданнях сесії Хустської міської ради.

    «Було заплановано затвердити Положення про порядок акредитації представників ЗМІ, згідно з яким не допускається втручання журналіста в хід заходу, на висвітлення якого він запрошений, якщо цей захід не організовано спеціально для представників ЗМІ; певні особи міської ради наділяються правом проводити огляд і перевірку фото-, аудіо-, та відеоапаратури ( причому у випадку невчасного прибуття журналіста для перевірки або залишення місця, виділеного для представників ЗМІ, журналіст може бути усунений від участі у висвітленні заходу, що проводиться); журналіст повинен дотримуватися ділового стилю одягу; журналісти зобов’язані відключити виклик на мобільних засобах зв’язку, а у випадку найменшого порушення журналістом Положення – він може бути усунений від участі у висвітленні заходу, видалений з громадського місця – приміщення територіальної громади міста Хуст», – повідомив равозахисник Олександр Пересоляк.

    Проти такого закриття доступу до інформації висловилися всього двоє депутатів – Наталія Дубчак та Микола Аннишинець.

    Пан Микола запропонував відхилити пропозицію міського голови.

    Утім більшість депутатів усе ж схилялися до думки, що вхід до сесійної зали Хустської мерії має бути обмеженим для журналістів незалежних видань.

    Врешті-решт «народні обранці» проголосували за основу в цілому. Тож як саме вирішиться доля цього питання, стане відомо під час наступної сесії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору