ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лідерська четвірка сформує збірну Берегова на область (ФОТОРЕПОРТАЖ)

    28 березня 2024 четвер
    78 переглядів
    Берегово. Загальноміська першість серед учительства

    Один із днів для півтори сотні берегівських освітян видався справді спортивним, змагальним і результативним. Як і очікувалося, офіційне відкриття загальноміської першості серед учительства відбулося на "зеленому" газоні першої освітньої школи.

    Серед тих, хто словесно "запалював" символічний факел, профспілковий лідер Марія Бубняк, заступник начальника міського управління Сергій Семйон, головний суддя спартакіади Василь Фекете. Даючи старт десятьом видам спорту, з яких змагалися молоді та дещо старшого віку вчителі, вони наголошували: педагог тільки тоді сповна віддаватиметься своїй роботі в класі та біля дошки, коли до класу заходитиме здоровий, веселий і усміхнений. Цьому сприяють фізкультура, спорт, суботня "олімпіада" в тому числі. На цьому, як кажуть, і розбіглися, але не по класах, а по школах, де на майданчиках тривали фізкультбаталії – захоплюючі, стимулюючі, рухливі, властиві істинним життєлюбам.

    Згідно судівських і наміток організаторів спартакіади, міні-футбол грали у вже згадуваній ЗОШ № 1, волейбол – у четвертій школі, з решти видів спорту (біг, легка атлетика, шахи, шашки, дартс, гирі) змагалися у третій, п‘ятій, десятій одинадцятирічках. Щоправда, плавання організували у четвер, до того ж із самого ранку у басейні спортбази "Закарпаття", який у переддень заповнили водою. Тут відзначилися директори Олександр Фатула (школа № 5) і Володимир Кенийз (гімназія). Між іншим, перший є кандидатом у майстри з цього виду спорту, а другий просто азартний плавець. І не тільки, бо обожнює волейбол тощо. На шкільних аренах "засвітилося" чимало інших педагогів, які у спорті вже давним давно. Взяти, для прикладу, Сергія Шостака, братів Олега та Володимира Петрушків, найстарішого "гравця"-шахіста Валерія Шапочку, знаного мецената-бізнесмена Івана Войтовича та інших. Звісно, усіх не перерахувати, однак треба сказати, що освітяни (вихідці з дошкілля) змагалися славно, прагнули кожен своїй команді принесли якнайбільше очок.

    За словами уже згадуваного Василя Фекете з міськради, судді з усіх видів (футбол – Мирослав Маргітич, волейбол – Володимир Лукіч, шахи – Федір Савчур, шашки – Володимир Щуренко, теніс – Іван Продан, крос – Надія Перевузник, гирі – Дмитро Гілязов тощо) також проявили старання та сумління, адже треба було ретельно слідкувати, щоби не проскочили промахи, недоліки, хитрощі. Як біля волейбольної сітки, так і коло тенісного столу, на футбольному полі, кросі і т. д. Відтак, коли усе підсумували, кількість учасників змагального дня у тому числі, їх вагові категорії (гирьовий спорт), вікові дані, результати, то найкраще до вчительської загальноберегівської спартакіади підготувалися педагоги школи номер один (4 140 зароблених балів). Вони повторили успіх двохрічної давності, коли теж здобули лідерство. Втіха найперше для директора – Оксани Матолич. І радість усього педколективу. У цьому ж спортивно-призерському списку – гімназія (3 840 залікових очок) з кермовим Володимиром Кенийзом, п‘ята ЗОШ і ДЮСШ (відповідно 3 740 і 3 590 балів), за яку замагалося майже у всіх видах спорту тільки 6 осіб (саме таку кількість чоловік нараховує цей фізкульт колектив).

    Призи переможцям вручатимуть цими днями у актовій залі міськради, де за участі чималої гвардії учителів-фізкультурників назвуть прізвища тих, хто невдовзі поїде на обласну спартакіаду захищати честь нашого міста. Звісно, призи у тому числі здобувати! Кістяк збірної сформують з числа переможців, які, слід сподіватися, і тут покажуть спортивний клас, азарт і волю до перемоги.

    Петро КРУК

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору