ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцям обіцяють у 2018 році 40 відсотків радійних пісень на українській мові

    29 березня 2024 п'ятниця
    91 переглядів
    Радіостанції готові до збільшення українських пісень в ефірі

    За прогнозами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у наступному році буде в середньому звучати в ефірі радіостанцій 35-40% українських пісень попри квоту 30%.

    Про це сказав на прес-конференції у Києві член Нацради Сергій Костинський.

    За словами С.Костинського, українські радіостанції готові до збільшення з листопада 2017 року з 25 до 30% квоти українських пісень в ефірі і зростання з 50 до 55% ведення передач державною мовою.

    «Всі радіостанції, які працюють в країні, виконують вимоги закону про квоти української мови і українських пісень. Друге, всі радіостанції готові до збільшення квот у листопаді до 30% пісень українською мовою і до 55% ведення передач державною мовою», – наголосив він.

    С.Костинський також повідомив, що при вимозі закону про 25% українських пісень у цьому році та 50% ведення передач на радіостанціях, загальнонаціональні радіостанції перевиконують квоти. Зокрема, уточнив він, щодо україномовних пісень перевиконання у середньому становить 7% на всіх загальнонаціональних станціях, а щодо ведення передач державною мовою – на 30%.

    «Який можемо зробити прогноз на 2018 рік? Ми вважаємо, що середній показник по українських піснях фактично зросте, тобто, вимога закону буде 30% з листопада, вважаємо, що цей показник збільшиться фактично до 35-40%. Мова ведення передач збільшиться несуттєво, оскільки вже в середньому вона складає вже 80%», – спрогнозував член Нацради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору