ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Одесі у дитячому таборі "Вікторія" сталась пожежа: з"явились перші подробиці (відео, фото)

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Серцевий напад у директора та беззахисні діти: подробиці пожежі в Одесі

    На момент пожежі у дитячому спортивно-оздоровчому таборі "Вікторія" не спрацювала протипожежна сигналізація – новітня звуко-світлова система тоді просто була відключена, як виявилося, ще з минулого року.


    До такого висновку прийшли місцеві рятувальники під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


    Згідно чинним нормам, вимкнена сигналізація – це пряме порушення пожежної інструкції. Обслуговувала її компанія "Укртехбезпека", але табір з невідомих причин розірвав із нею угоду, тобто фактично відповідальна за інцидент особа обмежилася сплатою штрафу та отриманням припису про усунення порушень. Але за цей час у приміщенні нічого не змінилося.


    Тобто вихованці "Вікторії" постійно перебували у небезпечному приміщенні і така ситуація могла трапитися у будь-який момент.


    Більш того, найближче водоймище заповнене всього на одну третину – цього недостатньо для гасіння пожежі.


    "У 2016 році в таборі була куплена, встановлена ​​і введена в експлуатацію сучасна протипожежна сигналізація, однак потім її навмисно довели до неробочого стану", - пояснив заступник начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Михайло Вовк.


    Пізніше стало відомо, що у керівника табору "Вікторія" зупинилося серце. Це сталося одразу після того, як він дізнався про інцидент. Він працював там більше 20 років і нещодавно переніс інфаркт, зараз знаходиться під пильним наглядом лікарів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору