ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Діти – наше демографічне майбутнє!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    102 переглядів
    Діти - наше майбутнє!

    Становище дітей у країні визначає ії соціально-економічне і демографічне майбутнє. Тому одним із найважливіших завдань держави є сприяння розвитку молодого покоління, задоволення його потреб і виконання обов’язків.

    Соціально-економічна нестабільність негативно вплинула на демографічну ситуацію в області. І насамперед, це стосується молодого покоління – однієї із найменш захищених груп населення.

    В області майже одну п’яту, або 250852 особи, становлять діти віком до 15 років, їх чисельність порівняно з 2015 роком збільшилася на 2471 особи або1,0%.

    Зростання народжуваності за останні роки спостерігається завдяки тому, що у дітородний вік почали вступати більш чисельні когорти жінок. Питома вага жінок репродуктивного віку (15–49 років) в загальній їх чисельності поступово зростає. Аналіз народжуваності за віком матері засвідчує, що серед жінок, які перебувають у шлюбі, так і в тих, які не перебувають у ньому, найбільша частка народжених дітей припадає на вік жінки 20-24 роки.

    Порівняно з 2015 роком кількість народжених в цілому зменшилася на 788 осіб або на 4,7%. Проте показник загальної народжуваності є одним з найвищих серед регіонів країни. Більший від середньообласного він зафіксований у Великоберезнянському, Виноградівському, Воловецькому, Перечинському, Іршавському, Міжгірському, Рахівському, Свалявському та Тячівському районах, найнижча – в містах Ужгород, Берегово, Мукачеве, Чоп та у Берегівському районі.

    Кількість померлих дітей у віці до 1 року порівняно з 2015 роком зменшилася на 12 осіб або 6,7%. Найбільше дітей на 1 000 народжених зазначеної вікової групи померло у м.Берегове (20,5‰), м.Хуст (17,7‰), м.Чоп (12,5‰), Виноградівському (13,5‰), Рахівському (15,5‰) та Свалявському (18,4‰) районах.

    Формування високих життєвих стандартів, зміна соціального статусу жінки, зростання рівня ії освіти, внутрішньодержавні процеси – це складові, що характеризують умови прийняття рішень відносно народження дітей.

    Зав. сектору обробки даних соціальної та демографічної статистики Геча В.Б.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору