ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пенсійна реформа 2017: добавки отримують далеко не всі

    28 березня 2024 четвер
    83 переглядів
    Кабмін обіцяє вже з жовтня надбавку до пенсії, но не всім

    Багаті українські пенсіонери ні в чому не знають біди, подорожують світом, та їдять червону рибу.

    Щось з області фантастики? Хтозна, проте у Кабміні запевняють, що вже з першого жовтня наші пенсіонери розбагатіють. Більше половини мають отримати, як-то кажуть, значну добавку до пенсії – від 200 до 1000 гривень!


    Але, на відмінну від наших чиновників, експерти не радіють зовсім. За їх словами, надбавку до пенсії не отримує і десята частина всіх українських пенсіонерів. А деякі з них навіть щось втратять!


    За статистикою, нині в Україні 12 мільйонів пенсіонерів, і за словами політиків, відразу ж після підписання закону про пенсійну реформу, своє матеріальне становище поліпшать 5.6 мільйонів. Таким чином, трохи більше 1 мільйона чоловік отримають надбавку у 1000 гривень, приблизно стільки ж у 200 гривень. А інші можуть розраховувати на вилку від 200 до 1000 грн. Це, звичайно ж, всіх врятує. А от, що ж буде з іншими?


    Міністр соціальної політики України заявив, що всі інші будуть отримувати підвищення з 2019 року. До речі, варто відзначити, що, чим довше ви живете, тим довше вам чекати підвищення. Адже першими свої надбавки отримають ті, хто пішли на пенсію зовсім недавно – з 2008 по 2014. А всім іншим будуть «осучаснювати» їх в залежності від віку.


    Варто відзначити принцип, за яким будуть збільшувати пенсії:


    Той, хто отримував багато, більше й отримає надбавки. Тому, хто отримував мало, мало і додадуть. Формула розрахунку пенсії проста — це співвідношення середньої зарплати по країні до вашої зарплати, звичайна математика. Більшість отримає добавку в 50-100 грн. А ті, хто має пенсію 4000 гривень, отримає 1000 гривень,


    — кажуть фахівці.


    Звичайно, обіцянки – це те, що нашій владі вдається на «ура», а от виконувати їх вони, схоже, ще вчаться. Незважаючи на те, що з 1 жовтня обіцяють підняти пенсії, грошей у бюджеті на це поки що немає. Та й якщо згадати закон про індексацію пенсій, то зараз би наші пенсіонери отримували в середньому 3 тисячі гривень, але цього немає.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору