ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Коли в Україну прийдуть перші заморозки

    20 квітня 2024 субота
    76 переглядів
    Що очікувати від погоди, та коли прийдуть холода

    Якщо вересень ще порадує українців теплим більш-менш стабільним сонечком, то друга половина жовтня принесе холод та різкі температурні «скачки».

    Погода у жовтні буде мінливою. У другій половині на українців чекають постійні перепади температури повітря, а до кінця жовтня різке похолодання і заморозки.


    Місяць буде дощовим, локально випаде мокрий сніг. В горах вже на початку місяця можливі заморозки.


    Середня місячна температура повітря в Україні в жовтні не перевищує + 7 ° ... + 10 °, на півдні країни + 14 °. Кількість опадів становить на півдні 24-27 мм, на решті території країни 32-38 мм, в західних областях і на Закарпатті 43-56 мм.


    Температурні рекорди жовтня: абсолютний мінімум температури був зафіксований в 1920 році і склав -22,6 ° C; максимум температури + 35,3 ° C спостерігався в 1952 році.


    Раніше повідомлялося, що за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, жовтень буде холоднішим, ніж вересень. Перші два жовтневі тижні майже кожен день буде йти дощ. В цей час термометри покажуть середньодобову температуру 12-14 градусів тепла, а денну - 15-17.


    6 жовтня похолодає - середньодобова температура опуститься приблизно до +9, а денна - до +12 градусів. А 15 числа очікуються перші заморозки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору