ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реєстрація бізнесу через інтернет

    19 квітня 2024 п'ятниця
    41 переглядів

    У лютому 2017 року Міністерство юстиції України презентувало електронні послуги у сфері реєстрації бізнесу, а саме через електронний кабінет "Он-лайн будинок юстиції". Тепер реєструвати бізнес в Україні зручно, швидко та прозоро.

    Які послуги вже доступні через «он-лайн будинок юстиції» щодо реєстрації бізнесу?

    Для фізичних осіб-підприємців доступна державна реєстрація та внесення змін до відомостей, включення відомостей до реєстру та припинення підприємницької діяльності. Для юридичних осіб — державна реєстрація створення підприємства та включення відомостей до реєстру. Всі ці електронні послуги працюють так.

    Заявник повинен зареєструватися в електронному кабінеті "Он-лайн будинку юстиції". Для реєстрації потрібна лише адреса електронної пошти. Далі необхідно обрати реєстраційну дію та внести відповідні відомості до електронної форми.

    Коли форма заповнена, при переході до наступного кроку генерується документ — реєстраційна картка встановленого зразка, на яку заявнику пропонується накласти свій електронний цифровий підпис. На цьому етапі можна повернутися і виправити внесені відомості або підписати документ своїм електронним цифровим підписом (ЕЦП).

    Після накладання ЕЦП електронний документ надсилається на розгляд державним реєстраторам. При цьому є особливості внесення реєстраційних дій. Під час реєстрації фізичної особи-підприємця разом з реєстраційною карткою можна заповнити он-лайн форму переходу на спрощену систему оподаткування.

    При проведенні реєстрації підприємця ця форма у порядку електронної взаємодії передається до державної фіскальної служби (ДФС), яка на підставі отриманого документа одразу переводить новоствореного підприємця на спрощену систему оподаткування.

    Під час проведення реєстрації підприємця чи компанії, після внесення відомостей до реєстру та отримання в порядку обміну між реєстрами відомостей про взяття на облік у ДФС, Держстаті та Пенсійному фонді, реєстратор формує виписку з реєстру. Ця виписка одразу стає доступною у кабінеті "Он-лайн будинку юстиції".

    Реєстрація юридичної особи передбачає подання документів лише для тих юридичних осіб, які планують працювати на підставі модельного статусу.
    Дії "включення відомостей" про юридичну особу і фізичну особу-підприємця призначені для внесення до реєстру інформації про суб'єкти господарювання, зареєстровані до створення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які не були включені до нього.
    Чому це важливо?
    Досі подати документи для отримання цих послуг можна було лише у паперовій формі.

    Принципово новий рівень якості обслуговування бізнесу передбачає, що українці можуть подати документи для реєстрації бізнесу у будь-який зручний час 24 години на добу сім днів на тиждень винятково через інтернет, витративши на це лише кілька хвилин.

    Електронні форми документів з автоматичною перевіркою і підказками мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні, а завдяки автоматизації значно пришвидшується розгляд документів та ухвалення рішень. Такі нововведення дозволяють заощадити час та гроші, а також мінімізувати корупційні ризики.


    Заступник начальника з питань державної реєстрації –
    начальник Управління державної реєстрації Головного
    територіального управління юстиції у Закарпатській області
    Маріанна Готра

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости