ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені розвіяли поширений міф про необхідність хлібу

    24 квітня 2024 середа
    84 переглядів
    Збалансоване харчування: вчені розвінчали міф про хліб

    Незважаючи на поширений міф, значна частина людства не доодержує необхідну кількість хліба у своєму щоденному раціоні. До такого висновку прийшла група дослідників з Фонду зернових продуктів США.


    Необхідна денна норма зернових, згідно з рекомендаціями дієтологів, повинна бути не менше 30%. У той же час для більшості людей в реальності цей показник становить сьогодні лише 15%. Це призводить до недоодержання організмом потрібної кількості поживних речовин, що містяться, як правило, в хлібі, булочках і кашах.


    Такі дані були отримані в результаті аналізу добового меню більш ніж десяти тисяч дорослих людей. Всі продукти, вжиті за добу, були проаналізовані з точки зору їх вкладу в необхідну частину зернового раціону. Були прораховані загальна кількість клітковини, мінералів і вітамінів. Висновок не втішний: з-за недостатнього споживання зернових сучасна людина недоотримує необхідну кількість клітковини, фолієвої кисоты, кальцію, магнію і заліза.


    В результаті дослідження так само було відмічено, що однією з причин недоотримання зернових продуктів є зловживання виробникам хлібобулочних виробів сторонніми домішками, що приводить у підсумку до зниження калорійності продукції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору