ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стало відомо як працює схема по продажу авто на європейських номерах

    18 квітня 2024 четвер
    80 переглядів
    За безцінь: розкрито схему використання та продажу авто на єврономерах

    Кількість машин з іноземними номерами на українських дорогах постійно збільшується. Якщо статистика митниці говорить про 50 тисяч, то активісти запевняють – їх більше 1,5 мільйона.


    Згідно закону, на таких авто без сплати мита та податків можна їздити не більше року, а згодом потрібно вивезти його за територію України. Проте власники знайшли спосіб цього не робити – вони просто продають його тут практично за безцінь.


    Натомість українцям дозволено користуватися не розмитненими машинами близько 10 днів. У разі перевищення цього терміну доведеться сплатити штраф у 850 гривень. Але у правоохоронців ще немає права встановлювати факт порушення Митного законодавства.


    Для цього їм потрібно дати доступ до єдиної бази, а поки що іноземців та нових власників їх авто вони затримувати не можуть.


    Експерти переконують: кількість іномарок не зменшиться, адже ціни в ЄС на них стали ще більш доступними. Наприклад, авто 2010 року випуску можна купити за 10 тисяч доларів, а у Литві – за 405 тисяч. Вартість мита та акцизного збору залежатиме від об'єму двигуна та року випуску.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору