ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Реформа освіти в Україні: очікуйте багато нововведень в школах та університетах

    16 квітня 2024 вівторок
    73 переглядів
    Реформа освіти в Україні: мова викладання та контроль реалізації

    Вчора в Україні прийняли нову реформу освіти. І тепер, з 2018 року, буде досить багато нововведень, як в школах, так і університетах. Звичайно, реформа освіти в Україні торкнеться практично всіх, хто пов'язаний з цим: вчителям підвищать зарплати, школи стануть більш автономними, діти вчитимуться 12 років, бакалаврат тепер буде 3 роки і багато іншого. Тому, ми вирішили розповісти вам, які ж будуть головні зміни школах після реформи освіти.


    Реформа освіти в Україні: як будуть контролювати


    Освітній омбудсмен – нова посада, яка передбачена реформою освіти. Напевно, не кожен знає яка його роль у школі. А все дуже просто – це людина, яка буде контролювати умови реалізації права на освіту. Омбудсмен має бути в кожній школі та призначатися на термін у 5 років.


    Планується, що в обов'язки омбудсмена буде входити не тільки контроль реалізації навчального процесу в школах та університетах, але також він повинен буде розглядати скарги школярів, студентів та батьків про порушення прав учня\студента.


    Так, передбачено, що омбудсмен може звертатися в органи влади та правоохоронні органи за виявленими фактами порушення права людини на освіту та порушення законодавства у сфері освіти.


    Реформа освіти в Україні: мова викладання


    Тепер, всі уроки в школах мають проводитися державною мовою – українською. Але, при цьому, людям, які належать до національних меншин, гарантується право на освіту рідною мовою. Це все буде реалізовуватись через окремі класи, де мови національних меншин буде на рівні з українською.


    Так само, учням та студентам, які мають порушення мовлення або слуху гарантується навчання з допомогою мови жестів.


    Нагадаємо, що 5 вересня була прийнята нова реформа освіти в Україні, після якої школярі вчитимуться 12 років.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору