ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цькування через колір шкіри: Українсько-американська сім"я нехоче далі жити в Україні

    26 квітня 2024 п'ятниця
    110 переглядів
    У Черкасах малюка зацькували через колір шкіри

    Українсько-американська сім'я передумала жити в Україні через те, що їхнього темношкірого сина постійно цькували через колір шкіри.


    Приклади несвідомого дитячого расизму розповіла мама 4-річного хлопчика Тетяна Макґауен, яка вийшла заміж за афроамериканця.


    "Дитина грається у пісочниці. Дівчинка, яка грається поруч, побачила Даню і сказала: "Ти брудний". Дитина каже: "Ні, я не брудний". "Але ж ти чорний, значить ти брудний", — відповідає дівчинка. Мені доводиться встрявати в розмову і пояснювати, що він просто темненький. Іншу дівчинку просто "покоробило" від того, що син сів поруч. У неї шок, що вона бачить темношкірого хлопчика, а мама сидить і не зважає. Мені доводиться пояснювати синові, що дівчинка просто хвилюється за свої іграшки. У таких випадках я починаю вигадувати байки, щоб не травмувати свою дитину, — розповідає Тетяна Вікторівна.


    Також жінка пригадала ще один випадок, хлопчику сказали: "Ти негр, ми не будемо з тобою грати". А дитина розгублено говорить: "Я не негр, я Даня". У черговому випадку темношкірого хлопчика діти просто не захотіли прийняти у компанію.


    "Коли ми з чоловіком ішли забирати дитину з дитсадка, діти кричали: "негр-американець іде". Ми посміхнулись та й і все. Адже коли ображають дорослого – це півбіди, а коли дитину – зовсім інша справа", — розповіла жінка.


    Вона також наголосила, що батьки дітей, які ображали дитину, ніяк не реагували на їхні слова.


    Сім’я проживає у Сполучених Штатах у місті Ремзі штат Мінесота, але періодично приїжджає в Україну. Подружжя навіть планувало тут залишитись, але під сумнівом стало проживання в Україні дитини, яку ображають.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору