ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україну приходить епідемія нового грипу

    29 березня 2024 п'ятниця
    96 переглядів
    Медики попередили що на Україну йде нова епідемія грипу

    У сезоні 2017-2018 громадян Україні, як і інших мешканців північної півкулі будуть атакувати відразу три штами «Гонконг», «Брісбен» і новий для нас «Мічиган».

    Новачок змінив в наших широтах звичну «Каліфорнію» А H1N1, яка збиває з ніг українців останні кілька років. У Всесвітній організації охорони здоров'я відзначають, що в минулому сезоні грип типу А (H1N1) pdm09, до якого належить новачок «Мічиган», циркулював на дуже низькому рівні, проте не дивлячись на ранню «неагресивність» штаму, в Міністерстві охорони здоров'я України кажуть, що великої епідемії, швидше за все, уникнути не вдасться.


    Багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових людей, а також низький відсоток вакцинації населення плюс погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дозволяють прогнозувати збільшення кількості захворілих на 14%,


    - кажуть у відомстві.


    Відзначається, що в минулому році прогнозували, що віруси вразять близько 8 млн чоловік - але, на щастя, захворіли менше - 6,2 млн українців. Найбільше в минулому сезоні, за даними МОЗ, хворіли кияни, найменше - жителі Запоріжжя і Тернополя. Не обійшлося і без людських жертв - від ускладнень померли 30 осіб, 8 з яких - діти.


    Традиційно медики радять зміцнювати імунітет і не відмовлятися від вакцинації, правда, щеплення в сезоні 2016-2017 популярністю не користувалися: вколотися від зарази зважилися близько 107 тисяч чоловік.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору