ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вірус Коксакі затримав українців в Турецькій лікарні (відео,фото)

    28 березня 2024 четвер
    113 переглядів
    Українців "заблокували" в турецькій лікарні ізза вірусу

    Вкрай небезпечний вірус Коксакі, спалах якого зафіксували на популярних турецьких курортах, буквально заблокував українській туристці виїзд додому. Жінці з хворим чотирирічним сином через зараження заборонили сідати на літак.


    Уродженка Одеси Маріанна Яценко розповіла, що через висип у дитини їх зняли з рейсу і відправили до лікарні, а значить, сьогодні сім'я в Україну не потрапить. Медики заявили, що у госпіталізації хлопчик не потребує, але він все-таки заразний, а тому до 2 вересня не можна повертатися додому. До слова, страхова компанія відмовилася компенсувати переліт і проживання, оскільки хлопчик не потребує шпиталізації. Тоді Маріанна попросила в такому випадку покласти їх у лікарню, а в іншому випадку відправити на літак. Страхова брати на себе таку відповідальність відмовилася і мама з сином потрапили в замкнене коло, де ніхто не хоче вирішувати ситуацію і працює за принципом "моя хата з краю".


    До всього іншого, проблема полягає і в тому, що лікарі відмовляються написати в довідці, що це дійсно вірус Коксакі, хоча симптоми очевидні і переплутати його з чимось іншим вкрай важко.


    "Формально, страхова нічого не оплачує, якщо немає госпіталізації, тому я і прошу вказати, що це вірус Коксакі і госпіталізувати нас. У лікарні навіть не можуть вказати про це в довідці, що це вірус Коксакі, тому що потрібно тоді відправляти в державну лабораторію кров на аналіз. Зараз у них свята і скоро Курбан-байрам і результати аналізів будуть не раніше 10 днів", - розповіла одеситка.


    Жінка зазначила, що висип почав з'являтися три дні тому, а тому потрібно почекати інкубаційний період, тобто до 2 вересня. У страховій заявили, що перед вильотом потрібно буде зробити ще один медогляд, за рахунок туристів, зрозуміло, а сама компанія компенсувати нічого без висновку лікарів не збирається.


    "Мій чоловік зі старшою дочкою вже відлетіли, а я зі своїм чотирирічним сином залишилася. І ось ми без їжі і без води весь день сидимо в лікарні всі коростою покриті. Я прошу їх взяти аналізи, але поки теж безрезультатно, тому що, сьогодні це зробити неможливо. Ми сидимо тут і не виходимо з лікарні, нам навіть нема куди іти", - розповіла змучена мати і додала, що турецькі лікарі спеціально не хочуть ставити офіційний діагноз, щоб не сполохати потенційних туристів. Ось в яку пастку може потрапити іноземець, заразившись місцевою недугою: окрім сім'ї, нікому до туристів не буде діла, навіть з маленькими дітьми, ніде буде навіть переночувати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору