ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як підскочили ціни на продукти, та якими потрібно запастись на зиму

    29 березня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Запаси на зиму: наскільки подорожчали продукти в Україні

    Зараз саме час починати робити запаси на зиму. Це допоможе вам істотно заощадити. І не тільки гроші, а й ваш дорогоцінний час: не доведеться зимою, по холоду, бігати по 1-2 кг картоплі. Але у такої економії є й істотний недолік. Зберегти всі продукти в квартирі буде досить складно. Ми вирішили розповісти вам, як уникнути цієї проблеми, і наскільки подорожчали продукти в Україні.


    Скільки коштують продукти


    Моніторинг показує, що зараз ціни на оптових ринках майже в два рази нижче, ніж на базарах, або в супермаркетах. Тому, витративши зараз 2-3 тисячі грн, можна приблизно стільки ж, а то й більше заощадити взимку. Ось тільки і з цим є невеликий мінус – ціни на овочі досить сильно піднялися в порівнянні з минулим роком. Умовні морква, буряк та цибуля подорожчали майже в два рази. Картопля теж додала у ціні приблизно на 1 грн. Ось тільки помідори подешевшали завдяки гарному врожаю.


    А якщо подивитися, скільки коштують продукти приблизно на півроку для сім'ї з трьох чоловік, то ціна виходить більше на 25 відсотків порівняно з минулим роком. По грошах це вийде приблизно 3000 грн, що на 560 грн більше, ніж в 2016 році.


    Економимо і запасаємося на зиму


    Директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповідає, що, як і завжди, продукти почнуть дорожчати, можливо, подешевшає картопля і капуста, але це малоймовірно. Тому саме кінець серпня – це найкращий час, щоб почати запасатися.


    Але, наприклад з цукром можна ще почекати. Адже зараз фермери починають отримувати його, і деякі, особливо заповзятливі продають його за ціною, яка нижче магазинних.


    Як зберегти продукти в квартирі


    Відповідь досить проста – консервація. Звичайно, це не замінить вам свіжий помідор або огірок. Але допоможе заощадити багато грошей. І зберігати банки з продуктами можна навіть в коморі. Так само, деякі домогосподарки радять робити заправки для борщів. Деякі навіть примудряються не тільки використовувати їх, а й продавати постійним клієнтам.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору