ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені заявили: Лікування нетрадиційною медициною більш ніж удвічі збільшує ризик смерті онкохворих

    28 березня 2024 четвер
    65 переглядів
    Вчені пояснили, чому не можна лікувати рак народними методами

    Лікування онкологічних захворювань засобами нетрадиційної медицини більш ніж удвічі збільшує ризик смерті хворих протягом п'яти років після постановки діагнозу.


    До такого висновку прийшли вчені Єльського університету, провівши нове дослідження.


    Проаналізувавши національну базу даних з інформацією про онкохворих за період з 2004 до 2013 року, фахівці виявили, що за цей час 281 пацієнт на ранній стадії онкологічного захворювання відмовився від лікування традиційними методами, в тому числі хіміотерапією, променевою терапією, хірургією і застосуванням гормональних препаратів. Лікарі виявили у них рак молочної залози, простати, легенів і товстої кишки.


    Історії їх хвороби порівняли з даними про 560 пацієнтів з тими ж діагнозами, які обрали стандартне лікування.


    Протягом наступних п'яти років після постановки діагнозу прихильники альтернативного лікування вмирали в 2,5 рази частіше, ніж ті, хто віддав перевагу традиційним засобам боротьби з хворобою.


    Так, смертність пацієнтів з раком молочної залози, які лікувалися народними методами, у 5,68 разів перевищила смертність "традиційників" з таким же діагнозом. Серед хворих на колоректальний рак прихильники альтернативної медицини вмирали в 4,57 рази частіше.


    Статистично значущих результатів вчені не знайшли тільки у хворих на рак простати. На думку експертів, такий результат став можливим тому, що захворювання прогресує відносно повільно.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости