ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кондиціонерів немає, але ви тримайтеся, - Укрзалізниця

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    Тільки 38% пасажирських вагонів "Укрзалізниці" обладнані кондиціонерами

    Тільки 38% пасажирських вагонів "Укрзалізниці" обладнані кондиціонерами.


    Тож тим, хто найближчим часом збирається подорожувати потягами, слід взяти з собою побільше ліків та води, а також звертатися до провідника у разі погіршення самопочуття.


    Про це повідомила прес-служба "УЗ".


    Усього цього літа задіяні 3100 пасажирських вагонів, з яких лише 1168 мають систему кондиціювання повітря. І то це щастя є лише у купейних вагонах, а от у плацкартних така розкіш не передбачена навіть ще на етапі конструювання.


    У відомстві пояснили, що подібна ситуація склалася через те, що понад 25 років з держбюджету не виділялися гроші на ремонт та оновлення залізничного рухомого складу для перевезень пасажирів у поїздах далекого прямування і місцевого сполучення. В "УЗ" прямо наголосили на невиконанні державою статті 10 Закону України "Про залізничний транспорт".


    За чверть століття "Укрзалізниця" за власний кошт придбала 583 вагони.


    "Робота по оновленню парку почалася з кінця минулого року і триває зараз. Цього року ПАТ" Укрзалізниця "оновить парк пасажирських вагонів на 203 одиниці. З них буде закуплено 50 нових вагонів і 153 одиниці - модернізовано капітально-відновлювальним ремонтом. Причому все модернізовані і придбані вагони вже обладнані системами кондиціонування повітря", - запевнили на підприємстві.


    А поки що пасажирів попередили про можливі затримки потягів через обмеження швидкості внаслідок перегріву шляхів. З початку серпня їх було вже близько 350.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору