ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ремонт доріг в Україні: скільки знадобиться часу на відновлення

    19 квітня 2024 п'ятниця
    86 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM

    В Україні ремонт доріг – справа практично безкінечна, проте при розумному підході можна відновити абсолютно всі автошляхи вже за два десятки років.


    Відповідну думку висловив нардеп Сергій Тарута.


    Політик запевнив: кошти із бюджету виділяються у достатній кількості, головне щоб вони нарешті почали використовуватися за призначенням:


    "Для дороги треба одне, щоб не крали. Щоб застосовували якісний матеріал, щоб був (митий) кубовидний щебінь, щоб був каучук, щоб не було другорядного гудрону і всього іншого. І, якщо робити все по технології, то дорога буде стояти довго. Більш того, ми знаємо приклад дороги на Бориспіль, коли ще Сан Санич Омельченко особисто контролював якість дороги і вона коштує більше 15 років. Ні спека, ні холод її не бере. Там є деякі проблеми, але в цілому якість дороги дуже хороше", - зазначив він.


    За словами депутата, яскравим прикладом хороший доріг можна вважати ту, яка веде до колишньої резиденції Януковича. І не дивно, адже тоді розкрадати кошти ніхто не наважувався зі зрозумілих причин:


    "…І дорога на колишню резиденцію Януковича. Там боялися красти, боялися, що дадуть по голові або відірвуть цю голову і тому робили все за технологією. І зараз те, що заявляє Гройсман, що ми повинні в цьому році відремонтувати 2 тисячі доріг ... Але 2 тисячі кілометрів доріг - це всього 5%. І це ж ремонт, а не нове будівництво. І для того, щоб нам все дороги відремонтувати, нам необхідно 20 років. За ці роки дороги, які зараз ремонтують вийдуть з ладу. Тому необхідні масштабні інвестування в інфраструктуру. Те, що робили поляки та угорці. Їм допоміг Євросоюз. Бачили, що гроші не крадуть, бачили, що є державна программа".


    Тарута підсумував, що розвиток автомобільної інфрастуктури нерозумно відкладати на потім, адже без цього не можливе нормальнее життя у сільській місцевості, а промисловість просто зупиниться: дороги були і залишаються головною артерією української економіки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору