ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Субсидії по-новому: у кого можуть відібрати допомогу

    29 березня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    За що субсидію можуть відібрати та навіть накласти штраф

    Незабаром стартує новий опалювальний сезон. Українцям нагадали за яких умов можна отримати соціальну знижку, а за що субсидію можуть відібрати та навіть накласти штраф.


    Хто отримує соціальну знижку


    Оскільки опалення складає близько 70% оплати від усієї комуналки, тому сім'ям, які не мають змоги самостійно покривати ці витрати надають субсидію.


    Наразі субсидії оформили 6,3 мільйонів українських родин, а отримали знижку від держави половина із заявників.


    Якщо, наприклад родина із трьох осіб із загальним доходом в 9 тисяч гривень на місяць оплачує компослуги влітку (наприклад, може сплатити 1247 гривень), то в зимовий період, враховуючи опалення, такій сім'ї може бути надана субсидія, яка покриє решту витрат, що становить понад вказаної суми.


    За прогнозами спеціалістів, цього року за допомогою до держави з надання знижки на комунальні послуги кількість людей може зрости до 9 мільйонів.


    Як не втратити субсидію


    Згідно нового закону щодо надання субсидій, якщо родина має заборгованість за комунальні послуги щонайменше за два місяці, то в разі непогашення боргів, соцзнижку можуть не продовжити.
    Коли борги будуть погашені і громадяни підтвердять це документально, тоді вони зможуть розраховувати на оформлення на допомогу від держави.


    Ще однією причиною через яку можуть відібрати знижку, це приховування інформацію про доходи чи неправильне заповнення декларації. Якщо, наприклад, виявиться, що громадянин має додатковий дохід, чи працює неофіційно, то в такому разі його позбавлять права отримати субсидію, а все, що держава покрила під час опалювального сезону, можуть ще й змусити повернути.

    ss="ff"/>
    Якщо українці, які отримали субсидію, протягом року здійснили покупку на суму понад 50 тисяч гривень повинні пам’ятати, що знижку у них також можуть забрати і в подальшому за комунальні послуги доведеться платити самому. За словами чиновників, саме з цієї причини найчастіше в українців забирають соцзнижки.


    Перевірка по-новому


    Мінфін відтепер ретельніше перевірятиме доходи громадян. Міністерство отримало доступ до банківських рахунків субсидіантів. Також спеціальний відділ звірятиме різні державні реєстри.


    Мінфін також ініціював створення так званого "інституту соціального реєстру". Якщо законопроект підтримає Верховна Рада, то в майбутньому субсидіантів ретельніше перевірятимуть, а "ревізори" самостійно ініціюватимуть контроль тих, хто отримує знижку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору