ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Делегація зі Швейцарії відвідала Великоберезнянщину (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    90 переглядів
    Швейцарці познайомилися із закарпатською Великоберезнянщиною

    Розвиток туризму та розбудова рекреаційних об'єктів – один з напрямків роботи працівників лісового господарства. Приміром, на території ДП «Великоберезнянське ЛГ» знаходиться безліч цікавих та унікальних природних об’єктів.

    Одним з таких надзвичайно цікавих об’єктів як для науки так і для розвитку рекреації є гора Яворник, розташована в лісовому масиві Костринського лісництва. Днями маршрут с.Руський Мочар-г.Яворник-с.Кострино відвідала швейцарська делегація із міста Берн під супроводом майстра лісу Костринського лісництва Віктором Халаханом. В ході візиту представники науковці відвідали лісовий заказник, який розташований на висоті понад 1000 метрів площею 100 га та обговорили питання співпраці.

    «Первісні буково-яворові екосистеми на горі Яворник ще в далекому 1934 році зацікавили видатного чеського дендролога, ботаніка та дослідника пралісів Закарпаття Алоїса Златніка, який на горі Яворник заклав постійні пробні площі з метою дослідження ценотичної та вікової структури пралісових деревостанів. За п'ятдесят років, у 1984 році на Яворнику був створений заказник. Працівники лісової охорони Костринського лісництва проводять ряд заходів для збереження багатства флори і фауни, докладають великих зусиль для боротьби з браконьєрами та ведуть догляд та підтримують в належному стані туристичні маршрути, які проходять рекреаційною зоною на г.Яворник, зокрема с.Руський Мочар-г.Яворник-с.Кострино, с. Забрідь-г.Яворник-с. Сіль», - розповів майстер лісу Віктор Халахан.

    Вражені природними екосистемами та краєвидами гори Яворник швейцарці були задоволені екскурсією на території Костринського лісництва і висловили готовність до співпраці у напрямах збереження природи та екосистеми.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
    765930-1.JPG
    765930-2.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору