ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям слід остерігатися сака та хеіракантіума: боляче кусаються

    29 березня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Мешканці Дніпропетровщини б'ють на сполох через отруйних павуків

    Мешканці Дніпропетровщини б'ють на сполох через отруйних павуків, яких вони все частіше знаходять у своїх домівках. Люди публікують у мережі фото цих тварин, який вони знайшли у себе вдома.


    Серед представників членистоногих, на фото показали Південоросійського талантула, та ще більш небезпечних жовтого сака та хеіракантіума.


    За словами біологів останні два види зустрічають вкрай рідко. А от тарантулів люди часто зустрічають в себе на городах. Укус цієї тварини можна порівняти з укусом бджоли. Проте це може викликати серйозну алергію.


    Тарантули живуть у норах на глибині приблизно 60 см. Особливо агресивно себе ведуть ці тварини у серпні, коли у них на світ з'являється потомство.


    Хеіракантіуми снують свою павутину на рослинах на висоті близько півметра від землі. Цей вид павуків можна зустріти практично по всій Європі, а також в Азії, Австралії та Америці.


    Укус цих павуків не смертельний, однак досить неприємний. Отрута хеіракантіумів викликає набряки на шкірі, а в окремих випадках головокружіння та ломоту в тілі.


    Хеіракантіумів можна зустріти в суцвіттях рослин.


    Спеціалісти радять людям, яких вкусив павук негайно звернутися до лікарів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору