ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гройсман пообіцяв українцям "апгрейд" паспортів

    28 березня 2024 четвер
    57 переглядів
    В Україні з осені внутрішні ID-паспорти отримають нову функцію

    В Україні з осені внутрішні ID-паспорти отримають нову функцію – вбудований електронний цифровий підпис. До кінця 2017 року запустять в роботу сервіс мобільної ідентифікації громадян Mobile ID.


    Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в Facebook. Він зазначив, що наприкінці 2017 року запрацює реєстрація шлюбу та свідоцтва про народження онлайн.


    "Я порадив би всім українцям, які ще не мають ЕЦП (електронно-цифрового підпису), оформляти його. З осені почнеться видача внутрішніх паспортів у вигляді ID-карти відразу з електронним цифровим підписом (ЕЦП), а до кінця року в Україні запрацює Mobile ID (ЕЦП на SIM-карті)", — розповів глава уряду.


    Зазначається, що впровадження електронних безконтактних послуг, перехід на електронну ідентифікацію та електронний підпис громадянина дозволить розпочати процес запуску електронного уряду в Україні. Кабмін вперше заговорив про запуск проекту у 2014 році. Його планують повністю реалізувати до кінця 2017 року.


    Mobile ID — сервіс мобільного ідентифікації користувачів, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою SIM-картою для безпечної електронної ідентифікації. Він надаватиме доступ до захищених електронних документів , а з його допомогою можна буде ставити цифровий підпис на різній документації. Це має полегшити якість надання адміністративних та інших послуг.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору