ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закони про комуналку: плюси та мінуси лічильників у квартирі

    28 березня 2024 четвер
    69 переглядів
    Крок до енергоефективності: Обов'язкові лічильники на тепло і воду

    Новий закон про облік газу не передбачає регулювання блакитного палива взагалі. Після набуття чинності документу українцям слід встановити не тільки лічильники у кожному під'їзді, а й у власних квартирах, якщо досі про це не замислювалися.


    Про це розповів фахівець "Реанімаційного пакета реформ" Святослав Павлюк.


    На думку експерта, постачальники зобов'язані встановити засоби обліку до кінця поточного року, щоб споживачі нарешті перестали "платити за сусіда":


    "Лічильники як такі не допоможуть заощаджувати, а просто показуватимуть обсяги споживання й нададуть можливість заощаджувати, якщо люди споживають менше", - підкреслив він.


    Павлюк нагадав: за порушення термінів встановлення передбачена відповідальність, тому затягувати із цим не слід. Існують також окремі положення в законі про методику розподілу між будинками тарифів на воду та тепло, хоча й вони поки що не досконалі:


    "Закон не найкращий, але він є, а це вже позитив. Тому що постачальники всіх комунальних послуг тепер просто зобов’язані надавати інформацію місцевим органам самоврядування, чого часто було взагалі неможливо домогтися".
    За його словами, облікові пристрої дозволять зрозуміти, скільки зникає ресурсів на шляху від постачальника до споживача і врахувати ці втрати у тарифах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору