ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чорні лісоруби" за перше півріччя 2017 року знищили лісу на понад 6 мільйонів гривень

    20 квітня 2024 субота
    92 переглядів
    «Чорні лісоруби» – одна з головних проблем лісового господарства Закарпаття

    Робота по відновленню лісів в Закарпатській області має позитивну динаміку. Зараз дерев висаджується більше, ніж заготовляється.

    Про це розповів перший заступник начальника-головний лісничий Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур.

    «Чорні лісоруби» – ось одна з головних проблем лісового господарства Закарпаття. І лісівники продовжують боротьбу з ними, – констатує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

    Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства підсумували результати охорони лісу від незаконних рубок за 6 місяців 2017 року. У лісовому фонді краю зафіксовано 248 випадків незаконних рубок. Браконьєри нарубали нелегально 1142 кбм. Заподіяну шкоду оцінили в 6034, 2 тисяч гривень. Протягом півріччя поточного року лісопорушниками відшкодовано збитків по 90 випадках на суму шкоди 235,5 тисяч гривень.

    Матеріали по 116 випадках незаконних рубок, обсягом 890 кбм. на суму збитків 4675,3 тисячі гривень передані на розслідування та розгляд в правоохоронні органи та суди. Відповідальними працівниками лісогосподарських підприємств за незаконну порубку притягнуто до адміністративної відповідальності 110 порушників і відкрито 18 кримінальних справ.

    Для боротьби з «чорними» лісорубами лісівники регулярно проводять рейди лісовими масивами, спільно з працівниками Нацполіції України в Закарпатській області. А ще фахівці лісових масивів озброюються сучасною технікою для боротьби з браконьєрами – встановлюють камери відеонагляду. Вони розташовані на КПП при в’їзді у лісовий фонд, біля шлагбаумів та у лісових масивах.

    Ці спільні заходи вже за короткий проміжок часу дали позитивний ефект, адже знаючи про відеонагляд і пильний контроль правопорушники уже не йдуть в ліс з поганими намірами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору