ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Штраф за іноземні номери: чи варто починати паніку

    18 квітня 2024 четвер
    91 переглядів
    Штрафи за іноземні номери

    Зовсім недавно усіх автолюбителів сколихнула новина про те, що водій Mersedes'а з литовськими номерами отримав штраф більше 1.5 мільйонів гривень. Незважаючи на те, що в тексті судді, було сказано, що водія оштрафували не за номери, а за порушення митних правил, паніка все ще триває.


    Сам штраф пояснюється досить просто: машина була ввезена іноземцем на визначений часовий термін – 1 рік. І за законами України, користуватися іномаркою за цей час могла тільки людина, яка її ввезла.


    Штрафи за іноземні номери: хронологія подій з Mersedes


    4 червня 2016 з Білорусі в Україну по "зеленому коридору" в Чернігівській області в'їхав Mersedes з номерами JEE221. За кермом громадянин Молдови. Це означає, що він може їздити на території України рік.


    21 вересня 2016 черкаські патрульні зупинили все той же Mersedes, і з тими ж номерами. Але, в цей раз за кермом був громадянин України. Штрафів спочатку не було, потрібно було просто поїхати на митницю і написати пояснювальну, про те, як він купив машину.


    Через кілька місяців новоспечений власник дізнається, що на нього накладено штраф з захмарною сумою – 1.6 мільйонів гривень.


    Спочатку, після того, як водій пояснив, що він їздить на автомобілі жительки Кануса, за довіреністю, Канівський суд визнав його невинним. Але митники просто так його не залишили, і вже в Київському апеляційному суді, водій іномарки був визнаний винним.


    Штраф за іноземні номери: легальні способи ввезення машини в Україну


    Часовий режим – це найпоширеніший і простий спосіб ввезення машини в Україну. Згідно зі Стамбульською конвенцією, на такій машині можна їздити рік, звільняючись від усіх податків і мит.


    "Задекларувати" машину як транзитну. Це також позбавить вас від усіх податків, але є одне але. За правилами, машина повинна перетинати одну і ту ж митницю кожні п'ять днів. Тому таких "транзитників" можна зустріти особливо багато біля кордону України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору