ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті нелегальну лісопродукцію перетворюють на легальну навіть вночі (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    100 переглядів
    Автівка була так перевантажена "лівим" лісом...

    Про маніпуляції з деревиною повідомляє на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат Ужгородської райради Роланд Цебер:

    Нелегальна лісопродукція перетворюється на легальну за 15 хв, о 00:30 ночі! Вам цікаво як?Так запросто — це ж Україна!

    В Ужгородському районі, неподалік від Ужгорода працівниками Управління патрульної поліції в м.Ужгороді та Мукачеві зупинено та затримано вантажівку, яка перевозила лісоматеріал. Водій начебто надав всі необхідні документи, були навіть, як це передбачено, бірки на лісоматеріалі.Провіривши легальність лісопродукції, яку затримали, в базі даних виявилось, що відомості про лісоматеріал взагалі відсутні.Про правила та безпеку перевезення вантажів,а в даному випадку лісоматеріалу взазалі промовчу, адже вантажівка була так перегружена, що в будь-який момент при русі могла впасти деревина, спричинивши аварійну ситуацію з невідомими наслідками. Патрульними викликано слідчо-оперативну групу.

    Але, як відомо, ми — українці, народ працьовитий! Дуже працьовиті працівники і в лісових господарствах нашого краю, яким, зателефонувавши навіть в таку пізню пору (близько о 00:10), вносять в базу відомості про лісоматеріал. І як Ви гадаєте, що відбулось через 15-20 хв. після дзвінка водія працівнику лісгоспу? Вуаля!Відомості про вантаж (лісоматеріал) внесено в базу. Цікаво, скільки вже вантажівок деревини перевезли та продали тими самими документами?Це просто фантастика…

    Фантастика і те, що ми живемо в такому прекрасному, мальовничому, багатому на природу куточку України. А чи задумуємось ми над тим, що перед нашими очима руйнують наше безцінне багатсво — природу?!Адже вирубка дерев значно підвищує ризики повеней та паводків, відповідно, погіршується якість ґрунту та родючість. Крім цього, вирубування карпатських лісів зумовлює зменшення біорізноманіття, знищення ареалів рідкісних видів флори і фауни, загибель цінних природних екосистем та негативний вплив на клімат.

    В людей колись очі відкриються, це однозначно, просто, щоб вже пізно не було діяти. Через масову вирубку лісів збагачується декілька сімей, а потім через це постраждає весь регіон, сотні тисяч людей. Тому задумайтесь чи варто бути байдужим і закривати на таке очі, – зазначив Роланд Цебер.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору